Ultima Oră

19 unităţi de învăţământ din Vâlcea, în scenariul roşu

Participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi/lecţii din aceste unităţi se va face numai online

Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea monitorizează dinamica scenariilor de funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, la nivel judeţean, aceasta fiind influenţată de evoluţia situaţiei epidemiologice din fiecare localitate.

Prin urmare, înecpând cu 1 octombrie 2020, în conformitate cu datele transmise de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea, se înregistrează următoarea situaţie:

- 262 unităţi de învăţământ în Scenariul 1 (S1- VERDE): participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară
- 124 unităţi de învăţământ în Scenariul 2 (S2- GALBEN). Acesta presupune participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, respectiv revenirea parţială (prin rotaţie de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie
- 19 unităţi de învăţământ în Scenariul 3 (S3- ROŞU): participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi/lecţii online.

Consiliile de administraţie de la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ adoptă propunerile de scenarii şi, implicit, schimbarea acestora, în funcţie de analiza situaţiei epidemiologice efectuate de către Direcţia de Sănătate Publică Vâlcea şi Institutul Naţional de Sănătate Publică, de infrastructura şi de resursele existente în fiecare unitate de învăţământ.
Reamintim că, potrivit ordinului comun al ministrului educaţiei şi cercetării şi al ministrului sănătăţii nr. 5.487/1494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unităţile/instituţiile de învăţământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcţionare este rata incidenţei cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

Data de referinţă pentru aceste informaţii este 02 octombrie, ora 13.00.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...