Sport

Handbal feminin. Liga Campionilor. CSKA Moscova – SCM Rm. Vâlcea 30-20 (14-11)

Liga Campionilor: Vâlcea a preluat „lanterna roşie” în Grupa B

SCM Rm. Vâlcea a fost învinsă de CSKA Moscova cu scorul de 30-20 într-un meci din etapa a 3-a în Liga Campionilor, Grupa B. În urma acestui rezultat, dar şi după Podravka – Dortmund 25-26, echipa lui Florentin Pera a ajuns pe ultimul loc în grupă.

SCM Rm. Vâlcea a început foarte bine sezonul în urmă cu trei săptămâni, reuşind să învingă CSM Bucureşti în cadrul turneului Final Four din Capitală (scor 22-19). După acel joc, ultima campioană a României a mai rezistat doar o repriză cu Brest Bretagne, înregistrând apoi trei înfrângeri la rând în Liga Campionilor.

Rezultatul cu Odense de săptămâna trecută a fost explicabil (21-30). Vâlcea a fost atinsă de Covid-19, Kristina Liscevic şi Mireya Gonzalez fiind contaminate cu virusul. Echipa nu s-a antrenat normal, jucătoarele nu au fost cu gândul la handbal. Şi înfrângerea de la Moscova poate fi înţeleasă. Cele două handbaliste nu au revenit, iar Vâlcea a avut în faţă o echipă care a pornit puternic. CSKA ar fi putut câştiga acest meci şi dacă SCM ar fi fost în formulă completă. De neînţeles este însă maniera în care Vâlcea a pierdut jocul.

Fetele lui Florentin Pera au avut „nerv” doar în prima repriză, perioadă în care au reuşit să ţină aproape de CSKA Moscova. Pe de altă parte, au jucat destul de previzibil, au comis şi multe erori, iar adversarele au reuşit desprinderea fără mari probleme. Cel mai mult a dezamăgit linia de 9 metri. Fraga Fernandez nu a fost în apele ei, Iryna Glibko a tras de cele mai multe ori telefonat sau în afara spaţiului porţii, Evgenija Minevskaja a fost prea puţin jucată în atac, în timp ce Jelena Trifunovic nu se poate descurca din postura de inter dreapta. Până în minutul 59, Vâlcea a marcat doar trei giluri de la distanţă, prin Glibko, Minevskaja şi Trifunovic. Greu să emiţi pretenţii în Liga Campionilor cu o asemenea statistică.

Pera a încercat în multe rânduri să joace cu doi pivoţi, dar fără prea mult folos, pentru că nu a avut o jucătoare la dispoziţie care să poată face diferenţa. Aşa cum a avut, în schimb, CSKA Moscova, pe Elena Mikhaylichenko, văzută de mulţşi specialişti noua „Cristina Neagu” în handbalul mondial. Tânăra de 19 ani a marcat nu mai puţin de 9 goluri, cele mai multe de la distanţă.

Jocul a fost decis la începutul părţii secunde, când CSKA a debutat cu 4-0, iar de la 14-11 s-a desprins la 18-11. Vâlcea nu a înscris până în minutul 39, deşi a avut şi două aruncări de la 7 metri. Este al patrulea meci la rând în care echipa a picat după pauză. Dincolo de concentrare, factorul fizic, etc, o explicaţie ar fi faptul că Vâlcea nu are o bancă de rezerve foarte lungă, dar nici un portar doi de nivelul Martei Batinovic. Pe foaia de joc au fost 15 fete, dar pentru jocuri cu intensitate specifică Ligii Campionilor a avut doar vreo 10.

Aşadar, Vâlcea are deja trei înfrângeri în trei meciuri în Liga Campionilor, acumulând un golaveraj minus 26!

CSKA Moscova – SCM Rm. Vâlcea 30-20 (14-11)

Masson de Souza, Sedoykina; Sudakova 1, Gorshkova 3, Zhilinskaite, Heindahl 2, Vedekhina 2, Ilina 4, Gorshenina 1, Dmitrieva 2, Ristovska 2, Chigirinova 1, Markova 1, Illarionova 1, Skorobogatchenko 1, Mikhaylichenko 9

Batinovic 1 gol, Ciucă, Rus; Norgaard, Lopez 4, Glibko 3, Trifunovic 2, Nikolic 1, Minevskaja 2, Fernandez, Florica 2, Dăscălete 1, Aardahl 1, Elghaoui 3, Stamin, Marin

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...