Politică

Victorii previzibile la Consiliul Judeţean Vâlcea şi Primăria Râmnicului

Social-democratul Constantin Rădulescu şi ecologistul Mircia Gutău, învingători incontestabili ai alegerilor locale

Aşa cum era de aşteptat, cele două administraţii importante ale Vâlcii, Consiliul Judeţean şi Primăria municipiului reşedinţă de judeţ rămân sub mâna diriguitoare ale celor care le-au condus şi până acum: Constantin Rădulescu (preşedinte CJ Vâlcea din partea PSD) şi Mircia Gutău (primar Râmnicu Vâlcea din partea PER).

Practic, cei doi au făcut un tur de forţă în competiţia electorală locală de anul acesta, zdrobind opozanţii direcţi, ambii din tabăra liberală: Cristian Buican şi Virgil Pîrvulescu.

Mai mult, social-democratul ieşit în fruntea Consiliului Judeţean a demonstrat că merită postul de lider al filialei judeţene a partidului, recuperând, cu ajutorul echipei de candidaţi la postul de consilieri judeţeni, şi plaja electorală ALDE, partid aproape dispărut de pe eşichierul politic vâlcean.

La Consiliul Judeţean, PSD a obţinut 15 locuri, PNL 11, PER 4, iar USR-PLUS 3 (rezultate parţiale).

„Pentru mine, aşa cum am spus-o de atâtea ori, o campanie câştigată nu este o victorie. Este asumarea unui parcurs, a unui drum pe care merg alături de oameni, e drumul acela unde, la sfârşit, te întâlneşti cu acea sintagmă, despre care am vorbit mereu: BINE FACI, BINE GĂSEŞTI! Această victorie nu poate fi victoria mea, e victoria oamenilor, a echipei PSD, e a fiecăruia dintre noi, cei care asumă binele mai presus de orice. Felicitări tuturor candidaţilor PSD! Felicitări domnului Mircia Gutău, încă o dată primarul Râmnicului! Felicitări contracandidaţilor mei, dar mai ales mulţumiri oamenilor faţă de care revin cu promisiunea că, indiferent de preferinţele lor politice, vor rămâne întotdeauna pe primul loc!”, a declarat preşedintele PSD Vâlcea, Constantin Rădulescu.

Totodată, social democraţii au obţinut 37 de mandate de primari în judeţ, iar ecologiştii cinci.

Componenţa Consiliului Local al municipiului Râmnicu Vâlcea are următoarea coloratură: PNL (9), PSD (6), PER (5), USR-PLUS (3) (rezultate parţiale).

Surprize au fost înregistrate şi în comunele Creţeni, unde candidatul PSD (deţinător al mandatului) a fost înfrânt de oponentul de la PER; Runcu, unde acelaşi partid a reuşit să instaleze un nou primar; Cernişoara, victorie adjudecată tot de ecologişti, iar la Băile Govora, candidatul aceluiaşi partid a fost la un pas de a-l detrona pe Mihai Mateescu, primar al oraşului încă din 1998.

...ştire în curs de actualizare

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...