Politică

Niţu vrea înfiinţarea unui centru de colectare şi reciclare a deşeurilor

Candidatul USL în colegiul uninominal Brezoi - Horezu, Remus Daniel Niţu, propune implementarea unei legi care să permită reciclarea ambalajelor de aluminiu mult mai uşor

Vicepreşedintele PNL Vâlcea, Remus Daniel Niţu, are idei concrete şi nu se bazează în campania electorală pe promisiuni deşarte. Una dintre iniţiativele pe care candidatul USL în colegiul Uninominal nr. 2 Brezoi-Horezu vrea să le pună în aplicare odată ajuns în Parlament vizează protecţia mediului şi ea a fost preluată de la mai mulţi cetăţeni din Buneşti care şi-ar dori realizarea unui centru de colectare şi reciclare a deşeurilor în zonă. Reprezentantul USL a remarcat potenţialul, încă nevalorificat, pe care îl are reciclarea ambalajelor din aluminiu, de exemplu, care ar putea deveni cu uşurinţă o resursă şi nu un deşeu. „Colectarea acestor cutii goale, pe lângă faptul că va duce la un mediu mai curat, aduce şi bani în buzunarul oamenilor. În Germania am observat că berea la cutie costă undeva la 33 de cenţi, în timp ce cutia goală costă 25 de cenţi, deci automat că te forţează să o duci înapoi pentru a-ţi recupera banii. La noi cutia goală nu are valoare şi de aceea dozele sunt aruncate peste tot. Cu un cadru legal adecvat îi putem însă educa pe oameni să se debaraseze de ele într-un mod responsabil, având în vedere că acest material este sută la sută reciclabil şi poate fi revalorificat la nesfârşit. Dând valoare şi noi acelei doze goale, le vom duce singuri la reciclare”, a afirmat candidatul USL. Remus Daniel Niţu a precizat că doar un procent foarte mic din aceste deşeuri este reciclat, iar înfiinţarea unor centre de colectare a lor ar duce şi la rezolvarea unei alte probleme cu care se confruntă vâlcenii din zonele rurale, cea a lipsei locurilor de muncă. „Vreau să merg în Parlament să vă reprezint, pentru că nu pot să stau într-o ţară săracă, cu oameni necăjiţi. În primul rând, ne trebuie legi corecte, care să ducă la crearea de locuri de muncă şi să respecte cetăţeanul”, a adăugat Niţu.

Niţu şi Vlădoiu, echipă puternică pentru dezvoltarea comunei Bărbăteşti

Remus Daniel Niţu, candidatul USL pentru Senatul României în Colegiul Nord, a ales să bată cu piciorul drumurile colegiului şi să stea de vorbă cu fiecare cetăţean. Săptămâna trecută, reprezentantul Uniunii Social Liberale, însoţit de Aurel Vlădoiu - candidatul USL pentru Camera Deputaţilor în colegiul Horezu, şi primarul Constantin Banacu, a vizitat comuna Bărbăteşti, străbătând la pas satele mărginaşe pentru a discuta din poartă în poartă cu localnicii. Cei doi reprezentanţi USL la alegerile din 9 decembrie s-au interesat şi de stadiul investiţiilor cu finanţare prin Ordonanţa 7 şi HG 577, care vizează asfaltarea a 2,1 kilometri din Drumul Comunal Bărbăteşti-Costeşti, dar şi finalizarea introducerii reţelei de alimentare cu apă şi canalizarea. După ce au văzut situaţia concretă din teren, candidaţii pe colegiul Horezu au decis să facă lobby la Bucureşti pentru accelerarea acestor proiecte. „Sunt alături de primarul localităţii şi de locuitorii acestei comune. Multe dintre proiectele pe care gospodarul şef al acestei comune şi le-a propus s-au şi realizat. Au apă, canalizare, iar în ceea ce priveşte drumurile, mai au de asfaltat doar patru kilometri în toată localitatea. Mai sunt însă câteva lucruri de făcut. Primarul se gândeşte şi la crearea de locuri de muncă şi la cei care au nevoie de asistenţă socială, iar noi, eu, împreună cu deputatul Aurel Vlădoiu, suntem alături de dumnealui şi îl vom ajuta să îşi poată realiza proiectul pe care l-a propus locuitorilor comunei în vară şi mai mult decât atât”, a precizat Dan Niţu.

Primarul Banacu, alături de echipa USL

La intervenţia lui Dan Niţu, comuna Bărbăteşti a obţinut deja fondurile necesare pentru începerea lucrărilor la drumul comunal Bărbăteşti-Costeşti, din care s-au asfaltat deja peste 500 de metri, iar în primăvară vor fi realizaţi şi restul de 1,6 kilometri. „În ultimii doi ani, în comuna Bărbăteşti au ajuns fonduri de peste 200 de miliarde, uşurând povara locuitorilor Bărbăteşti. Primarul a obţinut un program pe Măsura 322 de 120 de miliarde, are un program pe Ordonanţa 7 pentru canalizare şi două programe pe HG 577 pentru drumurile comunale. Programul primarilor este şi programul nostru şi vom fi alături de primar şi îl vom susţine. Vom fi ca nişte asistenţi ai primarului în problemele care apar, pentru a ţine în permanenţă legătura cu Guvernul şi Parlamentul României”, susţine Aurel Vlădoiu, reprezentantul USL pentru Camera Deputaţilor. Cei doi îl vor avea de partea lor pe primarul din Bărbăteşti, care îi susţine. „Am avut susţinere întotdeauna de la domnul Vlădoiu şi am susţinere şi din partea domnului Niţu, chiar dacă nu era în postura aceasta de candidat la alegeri. Am apelat de mai multe ori la dumnealui, chiar am mers împreună şi la Ministerul Dezvoltării. A fost alături de noi, de Bărbăteşti, şi sunt convins că vom face o echipă extraordinară începând cu 9 decembrie. Avem nevoie ca în Parlamentul României să ajungă cei mai pricepuţi dintre candidaţi, iar aceştia sunt cu siguranţă Remus Daniel Niţu - senator şi Aurel Vlădoiu- deputat”, a precizat Constantin Banacu.

"Vreau să merg în Parlament să vă reprezint, pentru că nu pot să stau într-o ţară săracă, cu oameni necăjiţi.", Remus Daniel Niţu, candidat USL la Senat pe colegiul Brezoi-Horezu

Reprezentanţii USL din Colegiul Brezoi – Horezu, în mijlocul oamenilor

Candidatul USL la Senatul României, Remus Daniel Niţu, s-a întâlnit zilele trecute cu cetăţeni din mai multe localităţi din colegiul Brezoi-Horezu. Acesta a discutat cu sute de susţinători din comunele Frânceşti, Bujoreni, Stoeneşti, Tomşani şi Buneşti despre problemele cu care se confruntă, pentru ca împreună cu administraţiile locale să găsească soluţiile legale pentru a le rezolva. În comuna Frânceşti, reprezentantul USL, însoţit de deputatul Aurel Vlădoiu, a vizitat ferma de pui din localitate, una dintre cele mai mari din ţară, concluzia fiind că mediul de afaceri trebuie sprijinit prin legi corecte şi concrete. Cei doi au străbătut la pas şi câteva sate din comună, unde au discutat cu zeci de persoane, cel mai mare neajuns al acestora fiind lipsa locurilor de muncă. Dan Niţu a declarat că problemele acestor oameni vor fi o prioritate pentru el după 9 decembrie. „Frânceştiul este una dintre cele mai mari localităţi ca număr de locuitori din Vâlcea, e foarte aproape şi de Băbeni şi de Râmnicu Vâlcea şi merită să fie sprijinit pentru a se dezvolta. Crearea de locurile de muncă este o prioritate pentru USL şi cu siguranţă vom căuta soluţii şi pentru Frânceşti”, spune Dan Niţu. Primarul din Frânceşti, Ion Troculescu, i-a asigurat pe cei doi de sprijinul său.

Conducerea CJ Vâlcea susţine candidaţii USL

Alături de preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, şi cei doi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean, respectiv Dumitru Persu şi Bogdan Pistol, Remus Daniel Niţu s-a întâlnit şi cu oamenii din comuna Tomşani, la Căminul Cultural din localitate. Zeci de localnici au dorit să schimbe o vorbă cu candidatul USL. „2012 este anul victoriei pentru USL. Am venit cu oameni capabili să schimbe în bine România, ca să dreagă răul făcut de PDL în cei opt ani negri pentru ţara noastră. Dan Niţu este unul din oamenii pe care vă puteţi baza. Un om muncitor, un om care ştie ce e de făcut după 9 decembrie 2012. Eu garantez pentru el şi vă invit să-l votaţi cu încredere”, a spus Cîlea. „Sunt doi oameni serioşi, care au demonstrat că pot face multe lucruri. Domnul Aurel Vlădoiu este al optulea parlamentar al României, iar domnul Niţu are a doua firmă de profil din România. Sunt doi oameni serioşi, pe care îi veţi trimite în Parlament şi de care eu, domnul Persu şi mai ales domnul Cîlea, avem nevoie. Pe 9 decembrie, să face tot ce putem ca să îi trimitem pe aceşti oameni în Parlamentul României, cu peste 85 la sută”, a punctat şi Bogdan Pistol, vicepreşedintele Consiliului Judeţean.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...