Administraţie

Frâncu, rămas singur să alerge după câinii vagabonzi din Râmnic

Încercările de a angaja o trupă de opt hingheri au dat greş în mai multe rânduri

Primăria Râmnicului a finalizat caietul de sarcini pentru contractarea serviciilor de sterilizare a câinilor fără stăpân din oraş, dar edilul-şef din Râmnicu Vâlcea nu exclude posibilitatea externalizării serviciului de ecarisaj. Asta, după ce încercările de a angaja opt hingheri au dat chix, în ciuda tuturor eforturilor depuse de reprezentanţii municipalităţii.

50 de lei pe cap de câine

În adăposturile construite de Primărie în zona Feţeni se găsesc câteva sute de câini fără stăpân prinşi cu laţul de puţinii hingheri rămaşi în cadrul serviciului de ecarisaj. Numărul celor care umblă liberi prin oraş este de ordinul miilor. După mai multe runde de discuţii purtate cu reprezentanţii asociaţiilor pentru protecţia animalelor şi o dezbatere publică, metoda adoptată de autorităţi a fost de a contracta serviciile unui cabinet veterinar pentru sterilizarea câinilor fără adăpost din oraş. „Am realizat caietul de sarcini şi trebuie să organizăm licitaţia. Preţul maximal acceptat este de 50 de lei pentru un câine. Va trebui să luăm în calcul şi extinderea padocurilor sau chiar construirea unora noi”, a precizat primarul Emilian Frâncu. În urmă cu un deceniu, numărul câinilor vagabonzi din Râmnicu Vâlcea era estimat de autorităţi la aproximativ 1.500. Lipsa unui program de sterilizare, dar şi plasarea pe furiş, în timpul nopţii, a unor alţi câini fără stăpân aduşi din alte localităţi, a dus la o creştere însemnată a numărului de comunitari hămăitori care rătăcesc pe străzile municipiului.

Şomerii, dezinteresaţi de posturile de hingheri

La această oră, în Râmnicu Vâlcea, doar cinci angajaţi ai Administraţiei Domeniului Public îndeplinesc şi munca de hingheri. Scoaterea la concurs a opt posturi, ofertă făcută în urmă cu două luni de Primărie, a fost tratată cu indiferenţă de şomerii din Vâlcea. „Am organizat de două ori un concurs de angajare pe aceste posturi şi nu s-a prezentat nimeni. Normal că nu poţi captura majoritatea câinilor fără stăpân din oraş cu o echipă de cinci persoane. O să mai încercăm o dată. Dacă nu apare niciun doritor pentru aceste posturi, o să iau în calcul şi o posibilă externalizare a serviciului”, a precizat primarul Frâncu. Situaţia este confirmată şi de vicele Gheorghe Ioniţă. „Pe 29 noiembrie o să fie ultima strigare pentru angajarea hingherilor. Am încercat în diverse moduri să atragem oameni care să lucreze la ecarisaj. Am încercat să atragem romii din diverse zone chiar prin programul de incluziune socială destinat acestei etnii. Nu a vrut nimeni să vină să se angajeze, deşi mulţi dintre cei apelaţi sunt «abonaţi» la ajutoarele sociale oferite de primărie”, a completat viceprimarul Ioniţă.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

18.08.2013 - 23:48Maria:Din partea mea sa alerge toti angajatii primariei, numai sa scap o data de cainii vagabonzi. Toate cartierele sunt pline de caini.

Pagina 1 din 1 (1 comentarii din 1)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...