Administraţie

„Regatul gunoaielor” intră la licitaţie

Eşecul negocierilor din Primăria Râmnicului şi operatorul de salubritate costă bugetul aproape patru milioane euro

Executivul Primăriei Râmnicu Vâlcea va supune votului consilierilor locali caietul de sarcini pentru organizarea unei noi licitaţii pentru serviciul de salubrizare din municipiu. Datoria istorică înregistrată de SC Urban SA, firma de salubritate aparţinând omului de afaceri Theodor Florescu, a ajuns la începutul acestei luni la 179 miliarde lei vechi, aproximativ 4 milioane euro.

Din septembrie şi până în prezent, municipalitatea râmniceană a încercat în mai multe rânduri să detensioneze situaţia conflictuală înregistrată între Primărie şi firma lui Florescu. Negocierile au fost sortite eşecului, refuzul firmei de a achita măcar redevenţa pe ultimele 11 luni din contract tăind ultima cale de dialog. „La începutul acestui an, SC Urban SA a solicitat prelungirea contractului existent cu 11 luni, perioadă în care a fost scoasă de pe piaţă în urma unei cotestaţii depuse în instanţă de o firmă concurentă. Refuzul fostei administraţii de a acepta prelungirea duratei de valabilitate a contractului a generat un conflict în instanţă între primărie şi Urban SA. Nu am încercat să favorizez firma aceasta în momentul în care am acceptat semnarea acelui act adiţional, pur şi simplu am încercat să detensionez această situaţie. Am condiţionat prelungirea contractului de plata redevenţei pe această perioadă de 11 luni, dar, din păcate, firma de salubritate nu a onorat această obligaţie. Caietul de sarcini va fi supus aprobării Consiliului Local la sfârşitul acestei luni. Nu ne mai leagă nicio sarcină faţă de cei de Urban. Din decembrie vom trece la organizarea licitaţiei pentru acest serviciu”, a declarat Emilian Frâncu.

Gunoierii lui Florescu, traşi pe dreapta cu acordul ANRSC

Deşi nu au stabilit data la care vor organiza noua licitaţie pentru gestiunea serviciului de salubrizare din oraş, reprezentanţii primăriei se declară pregătiţi să scoată din cursă firma lui Florescu. „La sfârşitul lunii octombrie, datoria Urban SA către bugetul local se cifra la 179 miliarde lei vechi, din care doar cinci miliarde reprezintă penalităţile aplicate. Nu am de gând să mă avânt în speculaţii dacă firma aceasta se va mai putea înscrie la licitaţie. Vă spun, în schimb, că vom solicita sprijinul ANRSC pentru a lămuri această chestiune. Până la rmă, autoritatea care reglementează modul de lucru în acest domeniu poate analiza mai bine situaţia existentă”, a declarat viceprimarul Ion Matei. La această oră, Urban are o acţiune în instanţă în care contestă suma datorată bugetului local al municipiului, invocând un mod de calcul greşit al redevenţei datorate.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...