Sub Lupă

“Succes” cu iz penal al primăriţei Aurora Măgura de la Popeşti-Vâlcea: aproape 1,7 milioane de euro pentru o reţea de canalizare care nu va funcţiona prea curând

Ar fi de râs, dacă nu ar fi de plâns, pentru că la Popeşti nu se construieşte cât se distruge. Conform informaţiilor de pe SEAP, în octombrie 2018 a avut loc licitaţia pentru investiţia “Sistem de canalizare menajeră - 25 km - în satele: Popeşti, Meieni, Dăeşti şi Curtea”. Finanţată prin PNDL, costul estimativ al acesteia a fost de 7.577.414 lei (1.683.870 euro). Suntem aproape de finalul anului 2020, lucrarea încă nu este finalizată şi nu ştim cum va putea fi ea şi recepţionată în condiţii legale. Pentru că firma constructoare nu a respectat normativele în vigoare, lucru evidenţiat şi de prevederile proiectului de execuţie a lucrării care au fost încălcate. Fiind campanie electorală, primăriţa Aurora Măgura nu ratează însă prilejul de a se mândri cu această investiţie, deşi ar fi fost şi obligaţia ei să se asigure, în calitate de şef al beneficiarului, UAT Popeşti, că este executată la parametrii obligatorii. Deşi cunoaşte multele şi gravele deficienţe, nu le spune însă, onest, alegătorilor despre ele.

Totul a pornit de la sesizarea pe care am primit-o acum ceva vreme de la unul dintre angajaţii societăţii care a câştigat licitaţia. Practic, la momentul respectiv, a fost mai mult un avertisment, dorinţa respectivei persoane fiind de a trage un semnal de alarmă şi a putea fi remediate din timp abaterile de la proiect şi norme tehnice. “Dacă se continuă aşa cum au fost făcute lucrările până acum, sistemul nu va funcţiona. Un sfert din ţevile introduse sunt deja sparte, multe dintre racorduri sunt fără garnituri, puţurile de canalizare scapă reziduuri...”, ni se relata în urmă cu luni bune. Din păcate, verificările noastre la faţa locului au confirmat lucruri mult mai grave.

Proiectul tehnic de execuţie a lucrării, încălcat grosolan fix sub ochii primăriţei

În Memoriul Tehnic al lucrărilor de investiţii întocmit de firma care a întocmit proiectul tehnic de execuţie, Infra & Civil Design Bucureşti, la puntul 2.2.1., este specificat amplasamentul reţelei de canalizare: “Conductele de canalizare vor fi amplasate pe spaţiul dintre acostament şi rigole, în vecinătatea Drumului Naţional 65C...”. Verificările pe care le-am făcut la faţa locului pe întreaga durată a derulării investiţiei relevă că, de fapt, conductele de canalizare sunt amplasate chiar SUB ACOSTAMENTUL Drumului Naţional 65C.

Asta înseamnă că porţiunile de carosabil afectate de lucrare pe care vor circula autovehicule de tonaj greu vor ceda foarte curând. Dar, ambele lucrări de infrastructură vor trebui refăcute cu alţi bani, pentru că şi integritatea reţelei de canalizare va fi periclitată.

Lucrările făcute de mântuială deja cedează şi afectează şi accesul oamenilor în curţi

De altfel, deja s-a confirmat pericolul. La începutul verii acestui an, carosabilul a cedat deja sub greutatea unui camion al firmei Noil pe o porţiune afectată de lucrările de introducere a canalizării. În plus, multe etape ale lucrărilor sunt zorite, fără ca execuţia lor să fie la minimi parametri decenţi: guri de canal ridicate peste cotă, şanţuri astupate de pământ, podeţe la curţile unora dintre locuitori distruse etc.

După finalizarea lucrării, ea trebuie recepţionată de beneficiar şi transferată operatorului regional, Apavil. Politica pare tot mai previzibilă de la o vreme.

Fiind vorba de încă o lucrare, necesară comunei, foarte costisitoare, dar făcută de mântuială, suntem şi noi curioşi cum va fi recepţionată de beneficiar şi dacă va fi verificată riguros de către reprezentanţii Apavil.

Vom reveni cu amănunte...

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...