Actualitate

Vâlcea: Comitetele pentru situaţii de urgenţă au hotărât scenariile pentru începutul de an şcolar

În urma propunerilor înaintate de către consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ din judeţul Vâlcea, până astăzi, 11 septembrie, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) a emis hotărârile privind scenariul de funcţionare pentru fiecare unitate de învăţământ, valabil pentru începutul de an şcolar 2020-2021.

Astfel, conform acestora, la nivelul judeţului Vâlcea se înregistrează următoarea situaţie pe unităţi şcolare (unităţi cu PJ şi structuri arondate):

- 101 unităţi de învăţământ în Scenariul 1 (VERDE): participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară;

- 301 unităţi de învăţământ în Scenariul 2 (GALBEN). Acesta presupune participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, respectiv revenirea parţială (prin rotaţie de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.

Menţionăm că în Vâlcea nu există nici o unitate de învăţământ în Scenariul 3 (ROŞU): participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi/lecţii online.

Consiliile de administraţie de la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ au adoptat propunerile în funcţie de analiza situaţiei epidemiologice efectuate la nivel naţional de către direcţiile de sănătate publică şi Institutul Naţional de Sănătate Publică (comunicată în data de 7 septembrie), de infrastructura şi de resursele existente în fiecare unitate de învăţământ.

Potrivit respectivei analize, la nivel naţional, în 2.728 de localităţi numărul de cazuri de noi îmbolnăviri, confirmate în ultimele 14 zile, este mai mic de 1 la 1.000 de locuitori, în 410 localităţi numărul de cazuri de noi îmbolnăviri, confirmate în ultimele 14 zile, se situează între 1 şi 3 la 1.000 de locuitori, iar în 43 de localităţi numărul de cazuri de noi îmbolnăviri, confirmate în ultimele 14 zile, este mai mare sau egal cu 3 la 1.000 de locuitori.

La nivelul judeţului Vâlcea, în 16 localităţi numărul de cazuri de noi îmbolnăviri, confirmate în ultimele 14 zile, este mai mic de 1 la 1.000 de locuitori, în 73 localităţi numărul de cazuri de noi îmbolnăviri, confirmate în ultimele 14 zile, se situează între 1 şi 3 la 1.000 de locuitori, iar în nicio localitate numărul de cazuri de noi îmbolnăviri, confirmate în ultimele 14 zile, nu este mai mare sau egal cu 3 la 1.000 de locuitori.

Reamintim că, potrivit Ordinului comun al ministrului educaţiei şi cercetării şi al ministrului sănătăţii nr. 5.487/1494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unităţile/instituţiile de învăţământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcţionare este rata incidenţei cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...