Ultima Oră

Focar de Covid-19 la Prefectura Vâlcea

Săptămâna trecută a fost depistat un focar SARS-CoV-2 în cadrul Instituţiei Prefectului-Judeţul Vâlcea. Până în acest moment, focarul înregistrează un număr de patru cazuri. DSP Vâlcea a declanşat o anchetă epidemiologică în care se urmăresc măsurile implementate de instituţie în vederea limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2, identificarea contacţilor direcţi ai cazurilor confirmate, emiterea deciziilor de izolare şi carantină pentru persoanele confirmate şi contacţii apropiaţi.

În prezent, în unităţile sanitare dedicate din judeţul Vâlcea se află internate 82 de persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: 30 sunt asimptomatice şi cu forme uşoare ale infecţiei, 48 au forme medii şi 4 sunt internate în secţia ATI.

În ultimele 24 de ore au fost internate în spitalele din Vâlcea 10 persoane confirmate pozitiv cu virusul SARS-COV-2.

Potrivit datelor Direcţiei de Sănătate Publică, pe teritoriul judeţului Vâlcea au fost confirmate, de la începutul pandemiei şi până în prezent, 1.445 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2.

Numărul persoanelor declarate vindecate până acum este de 625 din cele internate în unităţi sanitare de la începutul pandemiei.

În judeţ, în baza definiţiei de caz şi a protocolului medical, până la această dată, au fost realizate 14.122 de teste.

În baza Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, Direcţia de Sănătate Publică Vâlcea a emis, în ultimele 24 de ore, 30 de decizii de izolare şi 69 de decizii de carantină, în prezent, 448 de persoane aflându-se în carantină la domiciliu sau la locaţia declarată şi 220 de persoane se află în izolare (anchetă epidemiologică – decizie de prelungire a izolării la domiciliu).

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...