Ultima Oră

Prefectul judeţului Vâlcea, testat pozitiv cu virusul COVID-19

Instituţia Prefectului - Judeţul Vâlcea informează că prefectul Sebastian Fârtat a fost confirmat pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 în urma unui test efectuat joi, 03 septembrie 2020, la cerere, contracost.

În prezent, starea de sănătate a acestuia este bună şi nu prezintă simptome specifice bolii.

În urma rezultatului pozitiv la testul RT-PCR pentru identificarea SARS-CoV-2 a domnului prefect Sebastian Fârtat, DSP Vâlcea a demarat o anchetă epidemiologică la sediul Instituţiei Prefectului Vâlcea, unde s-au făcut verificări în ceea ce priveşte respectarea măsurilor şi a recomandărilor în vederea limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2. Au fost luate declaraţii pe propria răspundere angajaţilor de la Instituţia Prefectului Vâlcea. După evaluarea clinică efectuată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea – secţia Boli Infecţioase în data de 3.09.2020, pacientul a fost izolat la domiciliu. Contacţilor direcţi identificaţi li s-au eliberat decizii de carantină la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile.

S-au făcut, de asemenea, recomandări în sediul Instituţiei Prefectului în vederea efectuării curăţeniei şi dezinfecţiei riguroase, dezinfecţia să fie realizată cu o firmă de specialitate autorizată sanitar, dezinfectanţii utilizaţi să fie avizaţi de către Ministerul Sănătăţii, instruirea permanentă a angajaţilor cu privire la respectarea recomandărilor de limitare a răspândirii virusului, portul măştii de protecţie în mod corect (cu acoperirea completă a nasului şi a gurii). Ancheta epidemiologică este în derulare pentru identificarea altor posibili contacţi.

Pe perioada cât prefectul Sebastian Fârtat va fi în concediu medical, atribuţiile acestuia ce privesc activităţile curente ale instituţiei au fost delegate, prin ordin de prefect, şefului Serviciului Financiar, Contabilitate, Resurse Umane şi Administrativ, doamna Eugenia Stîngă.

De asemenea, în următoarea şedinţă a Guvernului va fi numit şi un subprefect pentru judeţul Vâlcea, care va prelua atribuţiile prefectului până la revenirea acestuia la serviciu.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...