Sport

Fotbal, Liga a 2-a - Damila-CSM Rm. Vâlcea 0-1

CSM îşi salvează turul, Damila e departe de Liga 1

CSM Rm. Vâlcea şi-a salvat din păcatele unui tur foarte slab prin victoria obţinută la Drăgăşani, în derby-ul judeţului, 1-0 cu Damila

Primul meci din istoria fotbalului vâlcean între două echipe de eşalon secund s-a încheiat cu o surpriză, outsiderul CSM câştigând pe terenul Damilei, o echipă neînvinsă până la ora jocului, la Drăgăşani. Cei 700 de suporteri veniţi la Drăgăşani au fost însă dezamăgiţi, jocul fiind de un nivel slab, sub aşteptări. După acest joc, concluziile sunt că Damila este încă departe de pretenţiile de promovare ale patronului Dan Niţu, în timp ce CSM renaşte în finalul turului, unde „Doctorul” pare să fi găsit reţeta magică pe care o avea şi Artimon.

Golgeterul Ligii a 2-a, Voinea a avut două şanse bune în prima parte pentru Damila, dar nu a prins o bună, în timp ce, în replică, Nkongue a fost aproape de un gol spectaculos.
În partea secundă, centralul Teo Crăciunescu a făcut ce ştie mai bine, să strice meciurile, şi a arbitrat în concordanţă cu nivelul jocului, încingând spiritele. Mai întâi, în minutul 48, a dictat cu uşurinţă penalty pentru CSM la un duel I. Stoica-Nkongue, dar Andrei Neagoe a avut o execuţie foarte slabă şi a tras pe lângă poartă.
Deşi a jucat modest, Damila s-a apropiat periculos de poarta lui Tufişi şi în minutul 65, după o fază creată de Ad. Popa, Lircă a irosit o ocazie imensă. Imediat a venit golul oaspeţilor, inventat de camerunezul Nkongue, care a reuşit o cursă superbă pe flancul stâng, a trecut uşor de Samson şi Pârvulescu şi l-a servit pe Vasile, care a înscris cu sânge rece. De altfel, acesta a fost singurul gol primit de Damila în acest tur pe teren propriu, gol care a coincis şi cu primul eşec la Drăgăşani. Crăciunescu jr. a încins spiritele, trecând cu vederea câteva faulturi clare în favoarea gazdelor, dar şi un al doilea galben pentru Plecanciuc. Lincar nu a fost deloc inspirat, alegându-l pe debutantul Pârvulescu în centrul defensivei, în detrimentul experimentatului Posteucă, care, cum a intrat, a avut o şansă mare de egalare. Cu câteva minute înaintea finalului, CSM rămâne în inferioritate, C. Stoica primind al doilea galben, însă alb-albaştrii CSM-ului îşi conservă avantajul cu pragmatism şi câştigă cu 1-0. Fără eşec în ultimele 4 meciuri, trupa lui Tudor este resuscitată şi, cum ultima impresie contează, poate salva turul printr-o victorie sâmbătă, în Zăvoi, contra Luceafărului. În schimb, cu doar un punct în ultimele două runde, Damila pierde teren în lupta pentru primele două locuri, în care poate reintra doar dacă câştigă sâmbătă la Piteşti.

Pascal şi Duru, spre Zăvoi

Antrenorul CSM-ului, Laurenţiu Tudor este decis să întărească lotul la iarnă şi speră să îl convingă pe patronul Rufă să îi lase sarcina alegerii în privinţa transferurilor. Pare destul de clar că Nicolae şi Toma vor fi puşi pe liber, Văduva ar putea fi şi el pe această listă, iar Tufişi se va retrage şi va rămâne doar antrenor cu portarii. „Doctorul” a purtat discuţii cu portarul Pascal şi mijlocaşul central Bărbulescu, jucători care sunt aproape de transferul la Vâlcea. Bărbulescu venise în vară la Damila, dar, după ce a făcut cantonamentul cu măciucanii, s-a decis să plece la o echipă de Liga a III-a, dar aproape de casă. Pe lista lui Tudor se mai află şi câţiva ex-vâlceni, precum Ganea sau Fl. Sandu, dar şi Hotoboc, R. Iancu şi Muşuroia.

„Dacă suntem bărbaţi, câştigăm la Piteşti”

După un tur peste aşteptări, Damila dă semne de slăbiciune în ultimele etape, iar antrenorul Erik Lincar crede că rezultatul nu este just. „Nu cred că meritam să pierdem, dar, în fotbal, aşa se întâmplă dacă nu marchezi, am avut situaţia foarte bună a lui Lircă, iar în faza următoare am luat gol. Este păcat că nu am câştigat, jucătorii mei sunt afectaţi, dar ăsta este fotbalul a fost un pic nedrept cu noi. Felicit CSM, şi ei şi-au dorit mult, mai ales că sunt într-o zonă periculoasă a clasamentului. Dacă suntem cu adevărat bărbaţi, mergem şi câştigăm la Piteşti, chiar dacă nu va fi uşor. Nivelul meciului a fost destul de scăzut, dar s-a simţit puţin şi presiunea acestui joc. Ai multe de învăţat din eşecuri, mai ales cei tineri, trebuie să treacă repede peste ele, fotbalul nu se opreşte, mai sunt 13 etape, vom încerca să ne clasăm pe un loc cât mai bun”. Lincar nu înţelege delegarea unui arbitru vâlcean la derby-ul judeţului. „Nu înţeleg de ce s-a delegat o brigadă din Vâlcea, pentru că sunt anumite simpatii, chiar nu trebuia, putea să arbitreze oricine din ţară, mai ales că este presiune şi pentru arbitri. Teo Crăciunescu rămâne un arbitru foarte corect, care nu poate fi suspectat de ceva, dar ca fiecare, are şi zile mai puţin bune”. Tânărul tehnician este dezamăgit de atitudinea publicului de la Drăgăşani. „Sunt puţin dezamăgit de fanii din Drăgăşani, nu le înţeleg frustrarea de a înjura un jucător ca Voinea, care a făcut ceva pentru această echipă, chiar dacă acum a avut o evoluţie mai modestă, nu merita să fie taxat în acest fel. Publicul nu este alături de noi, vine ca la teatru de la începutul sezonului, face doar act de prezenţă. Nu cred însă că Vâlcea e o soluţie pentru noi”, a declarat Erik Lincar.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...