Monden

Tavi Costin şi Kostas Mincu printre actorii din filmul Balaur al lui Octav Chelaru

Doi dintre actorii Teatrului Anton Pann, Octavian Costin şi Kostas Mincu, vor juca în filmul Balaur al regizorului Octav Chelaru. După cum bine ştiţi, în urmă cu ceva timp, în zilele de 24, 25 şi 26 iulie, la sediul Teatrului Anton Pann din Rm. Vâlcea a avut loc castingul pentru Balaur, un film de lungmetraj.

La casting s-au prezentat peste 150 de persoane de toate vârstele, inclusiv copii, pentru figuratie. Pentru mulţi dintre vâlceni acest lucru a însemnat o mare provocare, doar se filma acasă. Indiferent de statut, aşa cum se face la un film, cei care au participat au spus replica impusă de regizor, urmând ca pe parcurs să li se comunice răspunsul. Filmările care au început pe 10 august în diverse locuri şi locaţii din Râmnic, şi nu numai, se vor încheia în curând, pe 10 septembrie.

Este o mare provocare şi onorant în acelaşi timp să ştii că joci alături de actori profesionişti. Prea multe nu putem să vă dezvăluim despre film, dar, printre actorii profesionişti se regăsesc şi doi actori de la Teatrul Anton Pann: Tavi Costin şi Kostas Mincu.

Pentru un actor profesionist care este învăţat cu scena, televiziunea şi filmul credem noi că nu sunt probleme, mai ales în ceea ce îl priveşte pe actorul Tavi Costin, manager al Teatrului Anton Pann din Rm Vâlcea. Învăţat de mic cu scena (s-a născut în Botoşani, într-o familie de artişti) absolvent de UNATC, cu numeroase premii la activ (peste 25) amintim doar două care credem că i-ar face plăcere (premiul „Amza Pellea” în 2013 şi Premiul „Dorina Lazăr” în 2014) la Gala Hop de la Costineşti, cu prezenţe în spectacole de teatru, cu roluri în seriale de televiziune, Tavi Costin a primit cu plăcere provocarea de a juca şi de a face parte din echipa acestui film. Poate cu unii dintre actori a fost coleg de facultate, cu alţii a jucat în seriale tv, ori în teatru. ”Actoria este uneori o meserie complicată, mai ales pentru tineri. Ei ar trebui să se raporteze la actul artistic cu umor şi cu o dorinţă nebună de a se afla pe scenă”, declara Tavi Costin, în urmă cu aproape un an, într-o revistă de teatru. După ce se vor termina filmările la filmul Balaur a lui Octav Chelaru, cu siguranţă vom reveni pentru a ne împărtăşi din experienţa sa.

Cel de-al doilea actor al Teatrului Anton Pann distribuit în Balaur este Kostas Mincu. Vâlcenii l-au văzut în rolul lui Dick Daldry din spectacol ”In cealaltă cameră" de Sarah Ruhl, regia lui Vlad Massaci. O voce puternică, un actor care se face cu uşurinţă remarcat. Dar, ceea ce nu ştiaţi este faptul că înainte de a fi actor, Kostas a fost jurnalist – a lucrat zece ani la “Gazeta Sporturilor”. Parcă ceva îl trăgea către teatru, aşa că a terminat UNATC-ul şi de atunci a primit numeroase roluri în spectacole de teatru şi seriale de televiziune, precum Las Fierbinţi, Băieţi de Oraş şi film, în Saguna – DogPoo Girl, regia Andrei Huţuleac, 2019.. Ne bucură faptul că alături de profesionişti sunt şi mulţi vâlceni. Filmul lui Octav Chelaru va rămâne pentru toţi o experienţa inedită şi de neuitat.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...