Monden

D’ale Carnavalului, spectacolul Teatrului Anton Pann prezentat cu succes pe scena Festivalului de Teatru ”BestSummerArtFEst” Constanţa 2020

Spectacolul Teatrului Anton Pann D’ale Carnavalului, în regia lui Vladimir Anton, pe scena Festivalului BestSummerArtFEst Constanţa-2020 s-a bucurat de un real succes. Sâmbătă 29 august, pe scena Teatrului de Vară Soveja din Constanţa a avut loc reprezentaţia Teatrului Anton Pann. Punerea în scenă de către Vladimir Anton a acestei binecunoscute piese a dramaturgului Ion Luca Caragiale şi evoluţia de excepţie a actorilor Teatrului Anton Pann a stârnit ropote de aplauze. BEstSummerArtFEst – BE.SAFE – Constanţa 2020, organizată de Teatrul de Stat Constanţa şi Consiliul Judeţean Constanţa cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanţa, a început pe 23 iulie şi se va încheia în data de 6 septembrie. Stagiunea Estivală BestSummerArtFEst – BE.SAFE – Constanţa 2020 cuprinde evenimente culturale diverse, de genul concerte, lansări de carte, proiecţii de filme, spectacole şi ateliere de teatru pentru copii, acţiuni ce au avut loc în spaţii adecvate, în aer liber, şi vor continua până la începutul lunii septembrie.

Pe parcursul acestei perioade de şapte săptămâni au participat şi vor continua să participe numeroase şi cunoscute teatre din ţară, printre ele numărându-se şi Teatrul Anton Pann din Rm Vâlcea: Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” Bucureşti; Teatrul Naţional Tg. Mureş; Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu; Teatrul „Toma Caragiu” Ploieşti; Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi; Teatrul Naţional de Operă şi Operetă „Nae Leonard” din Galaţi; Teatrul „Alexandru Davila” Piteşti; Teatrul „Tony Bulandra” din Târgovişte; Maia Morgesnstern, într-un one woman show intitulat „Nu sunt eu”, produs de Teatrul Dramaturgilor Români; Teatrul de Stat Constanţa şi lista ar putea continua. Acum actorii Teatrului Anton Pann, în afara repetiţiilor la noile spectacole care vor deschide stagiunea 2020-2021, se pregătesc pentru o altă participare. Pe 6 septmbrie vor juca la Bucureşti spectacolul ”O gură de aer”, ultima premieră din această stagiune 2019-2020.

În atenţia lor rămâne cel mai important eveniment de gen din România, considerat şi Oscarul Teatrului Românesc - Gala Premiilor UNITER. Printre nominalizaţi la Gala Premiilor UNITER 2020, se află şi un actor de la Teatrul Anton Pann din Rm Vâlcea, Cătălin Andrei. Pentru rolurile pe care le-a facut în spectacolul „Emisie: Titanic Vals”, după Tudor Muşatescu, regia Matei Lucaci-Grunberg, Cătălin Andrei este nominalizat la categoria Cel mai bun actor în rol secundar.

Uniunea Teatrală din România a decis ca ediţia din acest an a Galei Premiilor UNITER să aibă loc pe 21 septembrie, după ce iniţial a fost programată la 11 mai, la Teatrul Naţional “Marin Sorescu” din Craiova, cu ocazia aniversării a 170 de ani de la înfiinţarea teatrului craiovean. Juriul final al Galei Premiilor UNITER 2020 format din Radu Apostol -regizor, Cosmin Ardeleanu – scenograf, Doru Mareş – critic de teatru, Crina Mureşan – actriţă, Cristina Rusiecki – critic de teatru a vizionat în format digital (online, DVD) spectacolele nominalizate şi va decide câştigătorii celor 11 categorii de premii. În apropierea evenimentului vom reveni cu mai multe amănunte.

Aşteptrând cu nerabdarea deschiderea teatrelor şi a noii stagiuni teatrale, în încheiere le urăm succes, la cât mai multe premii şi prezenţe pe scena cunoscutelor festivaluri din ţară.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...