Special

Policlinica Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea, modernizată după 48 de ani

Astăzi, 26 august 2020, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a semnat contractul de proiectare şi execuţie pentru obiectivul de investiţii „Modernizarea, Extinderea şi Dotarea Ambulatoriului din cadrul SJU Vâlcea”.

Proiectul, finanţat cu fonduri europene, are o valoare totală de 15.898.761 lei (aproximativ 3,3 milioane euro) şi urmează a se implementa în doi ani şi patru luni.

Principalele lucrări constau în reabilitarea corpului existent şi extinderea acestuia, prin realizarea unui corp nou.

Prin proiect se va achiziţiona şi aparatură medicală, respectiv: aparat tăiere ghips, ecograf, defibrilator, EKG, nebulizator, terapie laser, ecograf, baie galvanică, aparate aerosoli, mese kinetoterapie etc.

„Pe 3 iunie 2019, am semnat un contract de finanţare, prin POR, care vizează modernizarea, reabilitarea şi dotarea Policlinicii de la Spitalul Nou, iar astăzi, semnez din nou un contract, de această dată, de proiectare şi execuţie a lucrărilor pentru acest obiectiv. Vorbim despre o clădire la care nu s-a mai intervenit din anul 1972 şi sperăm ca lucrările efective să înceapă în luna decembrie. Vom reabilita vechea clădire şi vom construi un corp nou, cu 2 etaje, pe care îl vom dota cu echipamentele necesare şi pe care îl vom lega, printr-o pasarelă metalică, de actuala clădire. Este unul din paşii importanţi pe care îl facem pentru atingerea obiectivului nostru, acela de a avea, la Vâlcea, cele mai moderne spitale din regiune”, ne-a declarat Constantin Rădulescu, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...