Eveniment

Acţiuni de prevenire şi limitare a infectării cu virusul SARS-COV-2

De la începutul săptămânii poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, au continuat activităţile de informare şi de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă.

Sub autoritatea Instituţiei Prefectului, politişti, jandarmi şi poliţişti locali au desfăşurat activităţi de verificare privind respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Respectarea de către cetăţeni a măsurilor de protecţie sanitară şi a celor privind distanţarea fizică au reprezentat obiectivul acţiunilor desfăşurate, astfel că au fost verificaţi agenţii economici din centrele comerciale, pieţe, târguri, terase, ştranduri şi cluburi în aer liber de pe raza administrativ-teritorială a judeţului Vâlcea.

Au fost verificate 134 de societăţi comerciale/terase/restaurante şi alte medii de interes cu privire la respectarea măsurilor şi interdicţiilor impuse.

De asemenea, acţiunile au inclus verificări în mijloacele de transport în comun fiind controlate 79 de mijloace de transport în comun.

Au fost legitimate şi verificate peste 800 de persoane, iar ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală au fost aplicate 12 sancţiuni contravenţionale cu o valoare de 500 de lei.

În cadrul acţiunilor au avut loc şi activităţi preventive, de informare, astfel că recomandăm cetăţenilor să respecte măsurile de protecţie sanitară şi de distanţare fizică pentru a-şi proteja propria sănătate şi viaţă, dar şi pentru a-i proteja pe toţi cei din jur.

Sănătatea şi siguranţa cetăţenilor sunt prioritare tuturor instituţiilor cu atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice, astfel că forţele de ordine vor desfăşura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii şi pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...