Administraţie

Peste 3,5 milioane euro, fonduri europene pentru gestionarea crizei COVID-19, în judeţul Vâlcea

În şedinţa extraordinară de astăzi, 21 august 2020, consilierii judeţeni au aprobat două proiecte ce vizează achiziţia de aparatură medicală şi echipamente specializate pentru prevenirea şi limitarea infecţiilor COVID-19, în spitalele vâlcene.

În şedinţa extraordinară de astăzi, 21 august 2020, s-au aprobat două proiecte ce vizează achiziţia de aparatură medicală şi echipamente specializate pentru prevenirea şi limitarea infecţiilor COVID-19, respectiv: Proiectul „Întărirea capacităţii Spitalului de Pneumoftiziologie „Constantin Anastasatu” Mihăeşti de gestionare a crizei sanitare COVID-19” şi Proiectul „Întărirea capacităţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea de gestionare a crizei sanitare COVID-19”.

Primul proiect, cu o valoare de 2.719.394 lei, se va depune astăzi, 21.08.2020, iar cel de-al doilea, cu o valoare de 10.000.669,18 lei, va fi depus la începutul săptămânii viitoare.

De asemenea, Consiliul Judeţean Vâlcea a mai elaborat cererea de finanţare şi documentaţia specifică aferentă proiectului ”Întărirea capacitaţii Spitalului Orăşenesc Horezu de gestionare a crizei sanitare COVID-19”, care a fost depusă în data de 04.08.2020, de către Spitalul Orăşenesc Horezu. Proiectul are o valoare totală de 3.542.479,90 lei şi se află deja în proces de evaluare.

De curând, DGASPC Vâlcea şi-a exprimat intenţia de a depune, în cadrul aceluiaşi program de finanţare, un proiect cu o valoare de aproximativ 770 mii lei, pentru care a solicitat sprijinul Consiliului Judeţean Vâlcea. Imediat după depunerea celor două proiecte menţionate anterior, ne vom mobiliza pentru elaborarea, în cel mai scurt timp posibil, a cererii de finanţare şi documentaţiei specifice aferente acestui nou proiect.

Cele patru proiecte pregătite de Consiliul Judeţean Vâlcea, în vederea finanţării prin acest program european, au o valoare totală de 17.031.621 lei (circa 3,5 milioane euro).

”Este vorba despre două proiecte pentru gestionarea crizei sanitare COVID-19 în Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea şi Spitalul Mihăeşti, proiecte pentru care avem cereri de finanţare europeană, în valoare de 10.000.669 lei şi, respectiv, de 2.719.394 lei. Facem aceste demersuri pentru că ne dorim ca vâlcenii să aibă asistenţă medicală de calitate, realizată cu aparatură performantă şi cu măsuri de protecţie, adecvate situaţiei generate de pandemie. Preocuparea noastră nu se rezumă doar la situaţia din spitale, ci ne-am propus ca, în cel mai scurt timp, să elaborăm şi documentaţia pentru un nou proiect, cu o valoare de aproximativ 770 mii lei, ce se adresează protecţiei beneficiarilor serviciilor oferite de DGASPC Vâlcea. Proiectele pregătite de Consiliul Judeţean Vâlcea, în vederea finanţării din fonduri europene, au o valoare totală de 17.031.621 lei (circa 3,5 milioane euro)”, a declarat Constantin Rădulescu, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...