Eveniment

ROADPOL – acţiuni ale poliţiilor rutiere din Europa pentru prevenirea nerespectării regimului legal de viteză

În perioada 10-16 august, poliţiştii rutieri vâlceni au acţionat pe drumurile publice din judeţ pentru prevenirea evenimentelor rutiere ce s-ar putea produce pe fondul vitezei excesive sau neadaptate la condiţiile de drum.

Acţiunea a fost coordonată de către Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi se înscrie în Planul de operaţiuni al Forţelor Europene ale Poliţiei Rutiere (ROADPOL).

Controalele poliţiştilor au vizat respectarea regimului legal de viteză şi reducerea numărului accidentelor rutiere înregistrare pe fondul vitezei neadaptate la condiţiile de drum şi a celei excesive, precum şi consecinţele acestora.

În urma acţiunii desfăşurate poliţiştii rutieri vâlceni au verificat peste 700 de autovehicule fiind constatate cu aparatele cinemometre fixe şi cele portabile TruCam 361 de abateri la regimul rutier, respectiv nerespectarea vitezei legale.

De asemenea, au fost reţinute 56 de permise de conducere pentru depăşirea limitei legale de viteză .

Viteza, sub toate formele sale, constituie principala cauză de producere a evenimentelor rutiere cu urmări grave.

Poliţiştii vă recomandă să adaptaţi viteza la condiţiile de drum şi de trafic, să măriţi atenţia pe toată durata deplasării şi să respectaţi regulile de circulaţie, pentru siguranţa dumneavoastră, a celor dragi şi a celorlalţi participanţi la trafic!

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...