Special

Premiaţii Concursului „Omul Anului 2019 în Forţele Navale”

Festivitatea de premiere a câştigătorilor Concursului „Omul Anului 2019 în Forţele Navale” nu a mai fost organizată, la fel ca în anii precedenţi, în cadrul unei gale spectacol. La ediţia din acest an, s-au înscris 94 de concurenţi, pentru cele patru secţiuni ale concursului, iar câştigătorilor le-au fost înmânate premiile de către comandanţii unităţilor din care aceştia fac parte.

La Secţiunea „Ofiţerul Anului 2019 în Forţele Navale”, locul I a fost câştigat de căpitan-comandorul Codrin Misarăş, comandantul corvetei 264 „Contraamiral Eustaţiu Sebastian”, care, în perioada ianuarie-iulie 2019, a îndeplinit funcţia de şef de stat major, în gruparea navală permanentă NATO SNMCMG-1, timp în care a fost decorat cu Emblema de Onoare a Armatei României, pentru profesionalismul ridicat cu care şi-a îndeplinit misiunea. Locul al II-lea i-a revenit căpitanului Elena-Alexandra Dincă de la Brigada 243 Radioelectronică şi Observare „Callatis”, pentru modul în care şi-a îndeplinit atribuţiunile într-un comandament NATO din Teatrul de Operaţii Afganistan, unde partenerii străini i-au acordat trei medalii, pentru contribuţia semnificativă adusă la desfăşurarea Operaţiei Resolute Support. Pe locul al III-lea, s-a clasat căpitanul Cuprian Tit, comandant companie la Regimentul 307 Infanterie Marină, pentru activitatea desfăşurată, în perioada ianuarie-august 2019, în prima misiune a infanteriştilor marini efectuată în TO Afganistan. Comandorului Nicuşor Chiripuci, comandantul Cursului de formare, pregătire şi antrenament scafandri de la Centrul 39 Scafandri, i-a fost decernată Menţiunea, pentru contribuţia sa în realizarea proiectului Forţelor Navale, cu privire la includerea scafandrilor militari români în reţeaua Uniunii Europene a centrelor de scafandri.

La Secţiunea „Maistrul militar/Subofiţerul Anului 2019 în Forţele Navale”, locul I a fost oferit maistrului militar principal Vasilică-Nicolae Mihălceanu, specialist în asigurarea şi mentenanţa tehnicii la bordul fregatei „Regina Maria”, care, în decursul anului 2019, şi-a demonstrat capabilităţile profesionale necesare desfăşurării în condiţii optime a tuturor misiunilor internaţionale îndeplinite de fregatele tip T-22. Locul al II-lea a fost atribuit plutonierului adjutant Gheorghe-Claudiu Biosan de la Componenta Operaţională Navală, pentru executarea celei de a doua misiune în TO Afganistan din carieră, în comandamentul din Kabul, unde s-a remarcat prin capacitatea de gestionare a misiunilor. Locul al III-lea i-a revenit plutonierului major Laurenţiu Pătraşcu de la Brigada 243 Radioelectronică şi Observare „Callatis”, pentru contribuţia semnificativă adusă în activităţile de operaţionalizare şi menţinere a stării de operativitate a echipamentelor vitale din cadrul sistemelor de cercetare radio şi război electronic din Forţele Navale. Menţiunea a fost acordată maistrului militar clasa a II-a Mihaela Găzdaru de la Divizionul 146 Nave Minare-Deminare, pentru exercitarea funcţiei de coordonator în statul major al grupării navale permanente NATO SNMCMG-2, participarea la misiuni NATO, ca parte a echipajului fregatei „Regele Ferdinand”, precum şi pentru menţinerea nivelului de instruire a grupului de luptă comunicaţii la un standard ridicat.

La Secţiunea „Soldatul Profesionist al Anului 2019 în Forţele Navale”, locul I a fost câştigat de caporalul clasa a II-a Ionel Burcea, ajutorul şefului de echipaj al Fregatei „Regina Maria”, pentru participarea la o serie de misiuni şi exerciţii internaţionale, în Marea Neagră şi în Marea Mediterană, cu fregata „Regele Ferdinand”, în care şi-a dovedit experienţa şi profesionalismul în manevrarea tuturor ambarcaţiunilor de la bordul navei. Locul al II-lea a fost ocupat de caporalul clasa a II-a Traian-Antonel Badea de la Divizionul 146 Nave Minare-Deminare, ca urmare a implicării exemplare în executarea sarcinilor de muncă, în vederea pregătirii navelor specifice pentru participarea la misiunile atribuite, şi a aprecierii materializate prin conferirea Emblemei de Merit în Serviciul Armatei României clasa a III-a. Locul al III-lea a fost acordat caporalului clasa I Bogdan Harhătă de la corveta 265 „Contraamiral Horia Macellariu”, în semn de apreciere pentru iniţierea proiectelor umanitare destinate militarilor întorşi din teatrele de operaţii şi veteranilor de război din judeţul Constanţa, în plus, în perioada sărbătorilor de iarnă din anul 2019, a organizat şi condus activitatea de distribuire de pachete alimentare către familiile nevoiaşe din localitatea constănţeană Hagieni. Menţiunea de la această categorie a fost primită de caporalul clasa a II-a Bogdan Ciocănel de la Divizionul 50 Corvete, pentru rezultate deosebite obţinute în competiţii sportive, de fotbal pe plajă, desfăşurate la nivel naţional şi internaţional.

La Secţiunea „Salariatul civil al Anului 2019 în Forţele Navale”, locul I a fost câştigat de doamna dr. ing. Manuela Apetroaei de la Academia Navală, pentru activitatea de cercetare ştiinţifică desfăşurată, în parteneriat cu alte instituţii universitare din România, în domeniul securităţii sanitare la bordul navelor militare. Locul al II-lea a fost acordat domnului Alexandru Groparu de la Grupul 256 Elicoptere, pentru rezultatele deosebite obţinute în instruirea personalului de specialitate cât şi pentru contribuţia sa la dezvoltarea capabilităţilor de aviaţie de la bordul fregatelor T22. Locul al III-lea a fost decernat domnului Laurenţiu Drăgoi de la Centrul 39 Scafandri, pentru activitatea sa în domeniul „Instrucţie şi luptă”, unde s-a remarcat ca un excelent pedagog şi un foarte bun profesionalist, constituind un model de urmat pentru cursanţii în formare. Menţiunea a fost acordată doamnei prof. ing. Irina Pavel de la Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale, pentru coordonarea, în premieră pentru învăţământul postliceal militar de marină, a programului de mobilitate Erasmus+, cât şi pentru iniţierea de proiecte de interconectare a Şcolii Militare de Maiştri Militari cu instituţii similare de învăţământ din Franţa şi Ucraina.

La Secţiunea „Alături de Forţele Navale”, au fost premiaţi, pentru susţinerea de parteneriate în domeniile de cercetare, educaţie şi formare profesională, domnul Iulian Creţu, director general la Agenţia Română de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare, domnul Marcel Stanca, director general al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa, doamnele decan prof. univ. dr. ing. Cristina Orbeci şi prof. univ. dr. ing. Ileana Rău, de la Facultatea de Chimie Aplicată şi Ştiinţa Materialelor, Universitatea Politehnica din Bucureşti, şi doamnele decan conf. univ. dr. Laura Adriana Bucur şi şef lucrări dr. Verginica Schroder de la Facultatea de Farmacie, Universitatea Ovidius din Constanţa.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...