Ultima Oră

Încă o importantă faţă bisericească a murit din cauza COVID-19

După decesul ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi Răduţilor, o altă veste tristă loveşte Biserica Ortodoxă Română. Părintele arhimandrit Laurenţiu Popa, stareţul Mănăstirii Stănişoara din judeţul Vâlcea, a fost răpus tot de noul coronavirus.

Originar din localitatea Podul Turcului, judeţul Bacău, părintele Laurenţiu era un călugăr strict în ceea ce priveşte canoanele şi un păstrător al ortodoxiei. A devenit stareţ al Mănăstirii Stănişoara în 1987, dar era şi un sprijinitor al sihaştrilor din zonă.

Părintele stareţ a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus în data de 27 iulie 2020. Din păcate, starea sa s-a agravat în ultimele săptămâni, el fiind internat la Institutul Naţional de Boli Infecţioase “Matei Balş” din Bucureşti, acolo unde a şi decedat.

Părintele arhimandrit Lurenţiu Popa a murit pe patul de spital, la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş, din Bucureşti. Acesta a aflat că are COVID 19 la finele lunii iulie, după ce a participat la o întâlnire cu călugării de la Mănăstirea Cozia. Pentru că starea sa de sănătate s-a agravat, medicii au hotărât să-l transfere la spitalul din Bucureşti.

Citeşte şi: Ion Iliescu, mesaj emoţionant: ‘Dumnezeu să-l odihnească! Am pierdut un prieten şi un camarad în efortul nostru de reconstrucţie democratică a României’

În această dimineaţă, stareţul Mânăstirii Stânişoara a pierdut lupta cu noul coronavirus. În cei 36 de ani de slujire ca stareţ al Mănăstirii Stânişoara, arhimandritul Laurenţiu Popa a restaurat biserica şi paraclisul, a primenit chiliile, a introdus curentul electric în mănăstire (o reţea de 7 km) şi a rectitorit biserici vii în sufletele ucenicilor săi.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...