Actualitate

Alunecarea din zona Băltăreţu (Bărbăteşti) va fi rezolvată, anunţă primarul Banacu

O veste bună pentru locuitorii din Bărbăteşti, zona Băltăreţu, vine din partea administraţiei Banacu,. Astfel, alunecarea de teren care punea în pericol drumul care desrvea pete 85 de gospodării urmează a fi finanţată, cei peste 57 de metri de şosea prăbuşită vor fi în cele din urmă reabilitaţi.

“Era o zona care dacă rămânea aşa, întreaga platformă a drumului se prăbuşea iar oamneii trebuia să facă un ocolo pentru a ajunge acasă. Noi în fiecare an am încercat să improvizăm acolo, dar pentru o lucrare care să consolideze definitiv această alunecare nu aveam resurse. Vestea bună am primit-o ca va fi finanţată prin CNI. tot prin CNI şi căminul cultural va fi modernizat. Iar săptămâna viitoare vom depune DALI pentru gaze în comună”, spune primarul Constantin Banacu.

Acesta spune că se lucrează la proiectul integrat de gaze naturale împreună cu administraţiile din Costeşti şi Stoeneşti şi urmează să ia legătura cu ministerul pentru a completa toate documentaţiile necesare în vederea demarării proeictului.

Tot în Bărbăteşti va funcţiona o grădiniţă modernă, cu 2 clase, cu cabinet medical, cu un mic părculeţ şi cu program felxibil, în sensul că, unitatea are şi capacitatea de a avea program prelungit, funcţie de opţiunile părinţilor. a fost finalizată în comuna Bărbăteşti, în satul Bârzesti.

“Avem o capacitate de 2 clase a 20 de copii, Este o unitate care poate oferi şi program de odihnă micuţilor dacă părinţii optează pentru această variantă. Am reuşit şi reabilitarea şcolii din Negruleşti, unde va fi un mic parc de aventură tot pentru cei mici. Lucrarea a fost făcută din fonduri proprii, cu angajaţii primăriei”, spune primarul Constantin Banacu. .

în domeniul turistic, Administraţia din Bărbăteşti spune că în acest an va completa lotul din sectorul Drumului Mănăstirilor Olteniei de sub Munte, astfel încât, de la Costeşti şi până la Păuşeşti Măglaşţi, drumul să fie complet circulabil.

“Mai avem de asfaltat aproximativ 5,4 km de drumuri şi am putea spune că suntem cu infrastructura pusă la punct în localitate. Importantă este legătura cu Costeştiul şi atunci vom avea un culoar de tranzit între Horezu şi Olăneşti foarte util pe aici prin comună. Da, este o localitate care are potenţial turistic şi aşa cum am mai spus, demarăm procedurilor de a dezvolta pe Valea Otăsăului, un sat de vacanţă”, spune primarul Constantin Banacu.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...