Politică

Legea Eugen Neaţă, a pensionării anticipate fără penalizări

De o bună bucată de timp, deputatul vâlcean Eugen Neaţă este asaltat din nou cu întrebări despre cum se poate beneficia de legea pe care a iniţiat-o în urmă cu ceva timp şi care permite pensionarea cu doi ani mai devreme, fără nicio penalizare, a celor care locuiesc în municipiul Râmnicu Vâlcea şi la o depărtare de cel mult opt kilometri de oraş.

“În esenţă, modificarea introdusă de mine în Legea 263/2010 spune că „persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în zonele afectate de poluarea remanentă” printre care „şi Râmnicu Vâlcea, pe o rază de 8 kilometri (…) beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani fără penalizare”. Procedura de obţinere a acestei facilităţi începe cu eliberarea de către administraţia locală a unei adeverinţe care atestă că persoana interesată a locuit în zona specificată mai mult de 30 de ani.

Am anexat acestui mesaj o hartă a localităţilor din jurul municipiului Râmnicu Vâlcea în care este aplicabil amendamentul pe care l-am făcut la Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.Localităţile vâlcene sunt: Budeşti, Bujoreni, Buneşti, Dăeşti, Frânceşti, Galicea, Goleşti, Mihăeşti, Milcoiu, Muereasca, Nicolae Bălcescu, Băbeni, Băile Govora, Băile Olăneşti, Ocnele Mari, Păuşeşti, Păuşeşti-Măglaşi, Runcu, Vlădeşti şi, desigur, Râmnicu Vâlcea. Din judeţul Argeş, sunt specificate localităţile: Cepari, Ciofrângeni, Poienarii de Argeş şi Tigveni.

Pe lângă hartă, anexez aici şi lista localităţilor, precum şi un model de adeverinţă care trebuie completată de administraţia locală şi adăugată apoi la dosarul de pensionare, mai devreme cu 2 ani. M-am interesat recent la Casa judeţeană de pensii Vâlcea şi mi s-a comunicat că numărul pensionarilor care beneficiază de legea căreia vâlcenii îi spun Legea Neaţă a crescut în ultimul timp, ceea ce m-a bucurat foarte mult. Succes tuturor care solicită scurtarea vârstei standard de pensionare cu doi ani, fără penalităţi!”, a declarat deputatul Eugen Neaţă.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...