Sub Lupă

Încă două focare la doi agenţi economici şi un focar familial, descoperite în Vâlcea

Urmare a creşterii numărului de cazuri de persoane confirmate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 în judeţul Vâlcea şi a apariţiei mai multor focare cu număr mare de contacţi şi factori de risc crescuţi în cadrul centrelor aparţinând Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vâlcea, Direcţia de Sănătate Publică a solicitat unităţilor sanitare din reţeaua COVID-19 revenirea la capacitatea anterioară de preluare a eventualelor cazuri pozitive.

Potrivit Ordinului Ministrului Sănătăţii nr. 555/2020, în judeţul Vâlcea, în reţeau COVID-19 sunt următoarele unităţi spitaliceşti: Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea (secţia de Boli Infecţioase); Spitalul de Pneumoftiziologie Mihăeşti (un număr limitat de paturi); Spitalul Orăşenesc Horezu ( spital suport COVID-19).

Menţionăm că în prezent, în spitalele dedicate din judeţul Vâlcea sunt internate 30 de persoane confirmate cu virusul SARS-CoV-2, dintre care 22 au fost diagnosticate în judeţul Vâlcea.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate încă 46 de cazuri în rândul beneficiarilor de la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Zătreni. A fost înregistrat şi un deces în rândul beneficiarilor Centrului de îngrijire Zătreni. O persoană a fost transportată în cursul zilei de sâmbătă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea – secţia Boli Infecţioase; decedând în cursul zilei de 12.07.2020 în secţia ATI. Până în acest moment au fost înregistrate 74 cazuri pozitive din rândul beneficiarilor centrului.

În ceea ce priveşte situaţia din cadrul Centrului de Îngrijire şi Asistenţă Bistriţa, unde în cursul weekendului au fost diagnosticate pozitiv 10 persoane (6 beneficiari şi 4 infirmieri), acestea se află în prezent sub supravegherea medicală a personalului medico-sanitar şi auxiliar din cadrul centrului, în funcţie de evoluţia clinică urmând ca medicul de la Spitalul Judeţean de Urgenţă sectia Boli Infecţioase, care coordonează această activitate, să decidă dacă aceştia vor fi transferaţi la o unitate sanitară dedicată în vederea evaluării medicale suplimentare sau internării, în funcţie de forma afecţiunii.

De asemenea, au fost înregistrate încă două focare cu număr redus de cazuri (3-7 cazuri) la doi agenţi economici şi un focar familial (3 cazuri).

De la debutul pandemiei şi până acum, dintre persoanele diagnosticate cu noul coronavirus în judeţ, şapte au decedat, iar două persoane sunt internate în spitale din alte judeţe.

La această dată, 714 de persoane sunt în autoizolare la domiciliu. Nu sunt înregistrate persoane în centrele de carantină institutionalizată de la nivelul judeţului.

În contextul creşterii numărului de îmbolnăviri, facem apel la cetăţenii judeţului să respecte măsurile de protecţie sanitară şi pe cele de distanţare fizică pentru a-şi proteja propria sănătate, dar şi pe toţi cei din jur.

Conştientizarea pericolului determinat de infectarea cu noul coronavirus, precum şi îndemnarea în mod respectos a terţelor persoane să respecte măsurile de protecţie reprezintă elemente importante în gestionarea eficientă a acestei crize sanitare.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...