Eveniment

Mobilizare a poliţiştilor pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu Covid-19: acţiuni în zonele aglomerate din judeţul Vâlcea

În acest week-end, 10 – 12 iulie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, au desfăşurat acţiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, pieţe, târguri şi terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

La activităţile desfăşurate au participat, zilnic, peste 200 de poliţişti, în acţiune comună cu efective de jandarmi, pompieri, poliţişti locali, reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcţiei Sanitar-Veterinare, Direcţiei de Sănătate Publică şi de la Protecţia Consumatorului, fiind desfăşurate ample controale pe întreaga rază a judeţului Vâlcea.

În cadrul acţiunilor au fost legitimate 783 de persoane şi au fost verificate peste 150 mijloace de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor şi interdicţiilor impuse pentru diminuarea riscului de răspândire a Covid 19.

De asemenea, au fost controlate 440 de societăţi comerciale atât din mediul urban cât şi din mediul rural, pentru verificarea legalităţii comerţului cu produse alimentare şi materiale de protecţie, precum şi pentru respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii virusului Sars COV-2, prin punerea la dispoziţia clienţilor a produselor de dezinfectare, asigurarea purtării echipamentelor şi materialelor de protecţie de către angajaţii tuturor operatorilor economici implicaţi în activităţi de vânzare directă de mărfuri către populaţie.

Au fost aplicate 72 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, în cuantum de 33,900 de lei.

Totodată, în cadrul acţiunilor din acest week-end, au fost aplicate 401 de sancţiuni contravenţionale pe linie rutieră, în valoare de peste 150.000 de lei, fiind reţinute 54 de permise de conducere şi retrase 25 de certificate de înmatriculare.

Facem apel la cetăţeni să respecte măsurile de protecţie sanitară şi de distanţare fizică pentru a-şi proteja propria sănătate şi viaţă, dar şi pentru a-i proteja pe toţi cei din jur.

Sănătatea şi siguranţa cetăţenilor sunt prioritare tuturor instituţiilor cu atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice, astfel că forţele de ordine vor desfăşura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii şi pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...