Eveniment

99 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, confirmate pe teritoriul judeţului Vâlcea

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică, până la data de 10 iulie, pe teritoriul judeţului Vâlcea, au fost confirmate 99 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, dintre aceastea, 42 au fost externate, şase au decedat, iar alte două persoane se află internate în unităţi sanitare din alte judeţe.

De la ultima informare de presă au fost înregistrate şapte cazuri noi de îmbolnăvire. Starea de sănătate a noilor persoane diagnosticate pozitiv este următoarea: trei persoane sunt asimptomatice şi patru persoane prezintă forme uşoare de boală.

În unităţile sanitare dedicate din judeţul Vâlcea sunt internate în prezent 17 persoane confirmate cu virusul SARS-CoV-2 cu domiciliul in judetul Valcea. De asemenea, 8 persoane confirmate pozitiv se află sub monitorizare medicală la locul de rezidenţă, la momentul actual acestea neprezentând semne şi simptome specifice infecţiei cu SARS-COV-2.

In centrul de îngrijire şi asistenţă de la Zătreni, în acest moment, se află 24 persoane confirmate cu SARS – CoV-2 . Aceste persoane sunt asimptomatice şi sunt monitorizate de personalul medico-sanitar şi de îngrijire din centru, sub coordonarea medicilor în specialitatea Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea.

În contextul creşterii numărului de îmbolnăviri, facem apel la cetăţenii judeţului să respecte măsurile de protecţie sanitară şi pe cele de distanţare fizică pentru a-şi proteja propria sănătate, dar şi pe toţi cei din jur.

Conştientizarea pericolului determinat de infectarea cu noul coronavirus, precum şi îndemnarea în mod respectos a terţelor persoane să respecte măsurile de protecţie reprezintă elemente importante în gestionarea eficientă a acestei crize sanitare.

Cazurile de încălcare a reglementărilor impuse pentru prevenirea şi limitarea extinderii infecţiilor cu noul coronavirus pot fi sesizate de către cetăţeni la linia telefonică TELVERDE – 0800.800.165.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...