Administraţie

Prima piaţă de peşte din Vâlcea va fi inaugurată în Drăgoeşti

Comuna Drăgoeşti a devenit atractivă prin simplu fapt că, în ultimii patru ani, administraţia locală a lucrat temeinic la proiecte care au fost finanţate din fonduri europene, astfel s-a introdus apa şi canalul, drumurile au fost asfaltate, s-au reabilitat căminele, şcolile, s-au făcut punţi pietonale, poduri, canale colectoare pentru preluarea apelor pluviale, astfel evitându-se inundaţiile, destul de frecvente anilor anteriori şi multe altele.

Vorbim de una din cele frumoase comune vâlcene, cu standard de viaţă ridicat, cu calitatea vieţii, fără şomaj, aflată în plină dezvoltare şi cu mari perspective pentru viitor.

Astfel, în cei patru ani scurşi, nu mai puţin de 20 de şantiere au fost pe teritoriul comunei. Drumuri comunale, drumuri săteşti, stabilizarea zonelor cu alunecări de teren, biserici în reabilitare, cămine culturale, şcoli, after-school, poduri, punţi pietonale, apă, canal, extinderea curent, cablare telefonie. Drăgoşetiul este modelul de dezvoltare, satul european de pe malul Oltului.

Primăria Drăgoeşti a demarat în urmă cu câţiva ani o iniţiativa de sprijinire prin consultanta tehnica în constructia de iazuri de peste pentru agrement , pescuit si producţie piscicolă. Acest fapt se datorează poziţiei favorabile ce o deţine localitatea prin zestrea de apa existenta în sol la un nivel accesibil, mai ales în zona de luncă.

În urma acestui studiu, s-a reuşit implementarea unui amplu proiect, care se traduce printr-o piaţă de peşte. Astfel, la Drăgoeşti va funcţiona prima piaţă de peşte din judeţul Vâlcea, o investiţie finanţată prin FLAG. Principiul va fi cel al unei cherhanale, unde pescarii vor putea să comercializeze peştele prin pe râul Olt.

“Ne aflăm într-o zonă destul de circulată, la limita judeţului Olt, pe aici trece drumul Oltului, alternativa la drumul naţional de pe malul drept. O zonă prin care se ajunge spre Drăgăşani, Slatina, Piteşti, de aici până la Drumul Naţional 67B care merge spre Târgu jiu nu sunt nici 10 km, Drăgoeştiul dispune aşadar de o poziţie comercială de excelenţă şi aceste investiţii sunt mai mult decât utile”. În această piaţă de peste se pot coemrcializa în afara peştelui şi orice alte produse tradiţionale”, spune primarul Gheorghe Melente.

De altfel, piaţa de peşte vine să completeze domeniul piscicol, aici funcţionează un complex de agrement destul de cunoscut.

“Cum să nu ne gândim la turism piscicol. Ne aflăm în lunca Oltului, ce alt criteriu mai bun să existe, iar aici vin pescari din trei judeţe, Vâlcea, Argeş şi Olt. Suntem deschişi pentru orice investiţie în turismul piscicol, o ramură prea puţin dezvoltată în Vâlcea, dar cu un potenţial uriaş”, mai adaugă edilul din Drăgoeşti.

Trebuie spus şi faptul că în prezent se lucrează la drumul judeţean care traversează comuna de la nord la sud, drum finanţat cu fonduri europene, care va avea trotuare, piste de biciclişti, un drum modern care va închide seria de asfaltări în comună. O localitate cu toate drumurile asfaltate, cum puţine localităţi se pot lăuda.

De altfel comuna dispune de toate utilităţile şi în prezent lucrează la documentaţie pentru gaze naturale.

Dar nu în ultimul rând, la Drăgoeşti se lucrează la unul dintre cele mai mari aşezăminte culturale, “Mihai Viteazu”, din bazinul Olteniei, un proiect de 1 milion de euro, realizat prin Compania Naţională de Investiţii.

Drăgoeştiul îşi merită azi titulatura de oraş domnesc, chiar dacă este încă o localitate rurală în acte. Prin toate aspectele pe care le prezintă, argumentează că aici, pe malul stâng al Oltului, avem de-a face cu nobleţe, bun-simţ, civilizaţie şi o orânduială a lucrurilor.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...