Actualitate

Şeful CJ Vâlcea: M-a mâhnit lipsa de încredere a oamenilor din combinat

Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea susţine că regretă neîncrederea şi panica manifestate de către chimişti în prima parte a acestei luni când au reluat protestele şi acţiunile revendicative, precum şi reacţiile neprietenoase cu care autorităţile au fost primite în aceste zile.

„Fiind pe deplin în cunoştinţă de strategia promovată şi derulată consecvent de Guvern, i-am asigurat pe protestatari că temerile lor sunt nefondate şi că lucrurile vor intra în matcă atât în ceea ce priveşte atingerea unei capacităţi profitabilitate, cât şi plata salariilor. Sincer vorbind, m-a mâhnit lipsa de încredere a oamenilor din Combinat şi, mai ales, m-au iritat şi enervat declaraţiile prăpăstioase ale celor care s-ar bucura să vadă trecerea în şomaj a miilor de chimişti. Acestor ciocli şi clevetişti le spun că situaţia de la Oltchim se derulează împotriva voinţei lor”, a declarat preşedintele Ion Cîlea


Şeful CJ Vâlcea vorbeşte despre planul de restructurare şi reactivare pe care l-a elaborat Guvernul Ponta în tentativa curajoasă de relansare a activităţii în instalaţiile societăţii Oltchim şi care începe să dea primele rezultate optimiste. După ce, mai întâi, a fost repusă în funcţiune secţia de electroliză cu membrană, în ultimele zile s-a reuşit şi repornirea instalaţiilor de propenoxid, var şi polioli.

Oltchim, primele rezultate optimiste

„Odată înlăturate obstacolele, ca şi riscurile de intrare în insolvenţă, Oltchim are de-acum toate şansele să atingă capacitatea productivă programată până la jumătatea lunii decembrie a.c., ceea ce va însemna trecerea la funcţionarea Combinatului pe profit. Este, de asemenea, în curs de perfectare angajarea unei prestigioase firme americane agreată şi de către băncile creditoare, respectiv Compania ALVAREZ & MARSHAL care va verifica şi aviza întregul program de aprovizionare cu materii prime, de livrare a producţiei şi încasare a valorii acesteia, până la pregătirea OLTCHIM în vederea unei privatizări sigure de succes”, adaugă Ion Cîlea.

O altă mare reuşită a programului iniţiat şi urmărit permanent de însuşi primul ministru Victor Ponta rezidă în consensul obţinut din partea băncilor creditoare (BCR, Banca Transilvania şi CEC Bank) care au acceptat şi semnat memorandumul aprobat de Guvern privind reluarea finanţării care să asigure atât fluxul de capital pentru producţie cât şi fondurile necesare pentru plata salariilor restante şi, în perspectiva lunii decembrie, pentru plata la zi a acestor salarii.

Cu ocazia recentei deplasări în România a delegaţiei Fondului Monetar Internaţional, reprezentanţii acestuia şi-au exprimat acordul cu ajutorul de salvare a OLTCHIM în valoare de 20 milioane euro conform condiţiilor asiguratorii propuse de Guvern, fapt care întăreşte o dată în plus certitudinea scoaterii combinatului din malaxorul turbulenţelor economice şi recâştigarea prestigiului pe care îl avea până la declanşarea crizei.

„Îi asigur pe chimişti că mă vor avea în continuare alături de ei, voi fi pe mai departe un susţinător aprig şi permanent al doleanţelor lor în faţa Guvernului şi nu voi înceta lupta până în clipa când OLTCHIM va îndeplini toate condiţiile necesare în scopul unei privatizări strategice de succes”, a conchis, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...