Monden

Emoţie, dans, muzică, în spectacolul premieră ”O gură de aer”

Vineri 3 iulie, ora 21.30, amfiteatrul Muzeul Satului Din Bujoreni

Actorii Teatrului Anton Pann din Rm Vâlcea ies la rampă cu un nou spectacol care s-a lucrat în acest timp de pandemie. „O gură de aer” aşa se numeşte spectacolul realizat de Vlad Trifaş, eveniment a cărui premieră va avea loc vineri, 3 iulie de la ora 21.30, în amfiteatrul Muzeului Satului Vâlcean. Cea de a doua reprezentaţie programată pentru ziua de 4 iulie, aceeaşi oră 21.30, se suspendă, date fiind condiţiile meteo anunţate, ploi torenţiale.

„O gură de aer” este un spectacol non-verbal, născut din improvizaţii pe diverse teme şi ghidat de către regizorul Vlad Trifaş. Rezultatul constă într-o emoţie care va fi transmisă într-un mod diferit faţă de teatrul tradiţional şi de convenţia clasică cu care suntem obişnuiţi. Firul narativ, pe care echipa a ales să-l ţină sub semnul misterului, capătă o altă dimensiune prin îmbinarea dintre emoţie profundă şi comedie. Tot universul artistic, inclusiv cel sonor, a fost creat în spaţiul de repetiţii. Pe lângă o provocare, pentru mine a fost şi un drum foarte plăcut tot acest proces de a crea „ceva” din propriile experienţe, din trăirile pe care le conţineam în noi şi le consideram valoroase, fără să avem un traseu prestabilit. Totodată, cred că am descoperit la Teatrul Anton Pann trupa perfectă cu care pot face astfel de spectacole. Datorită disponibilităţii lor am putut explora împreună marile dimensiuni sufleteşti într-o stare de laborator”- Vlad Trifaş.

Regizorul Vlad Trifaş este absolvent de Actorie al Universitatăţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” Bucureşti. Urmează cursurile Facultăţii de Regie din cadrul Universităţii de Arte din Târgu-Mureş, în prezent fiind asistent universitar în cadrul UNATC, clasa prof. conf.univ.dr. Paul Chiribuţă, unde lucrează cu studenţii de la Actorie. A montat „Vicleniile lui Scapin” de Molière la Teatrul „George Ciprian” din Buzău şi „Cei doi tineri din Verona” după Shakespeare la Teatrul „Toma Caragiu” din Ploieşti. Cochetează cu muzica, semnând universul sonor al câtorva spectacole. Dezvoltă şi coordonează programe şi proiecte culturale, printre care se numără Festivalul „Săptămâna Teatrului Tânăr”, organizat de Teatrul „George Ciprian” din Buzău. La Teatrul Anton Pann din Rm Vâlcea, Vlad Trifaş este la cel de al treilea spectacol. Amintim aici şi pe cele două: Spectacol dedicat ”Micii Uniri” în ziua de 24 ianuarie 2020 şi un spectacol care aduce poezia mai aproape de sufletele noastre, intitulat chiar aşa- ”Poezie-n XXI.

Alături de actori distribuiţi în acest spectacol o găsim şi pe Anca Dinicu, actriţă ce s-a remarcată prin rolurile din serialele de televiziune „În puii mei” sau „Băieţi de oraş” şi prin cele din spectacole de teatru. Din 15 mai a început serialul „White Lines”, creat de Álex Pina (cunoscut pentru „La Casa de Papel”) şi produs de Netflix, serial în care o puteţi vedea jucând.

Actorii Teatrului Anton Pann, distribuiţi în acest spectacol, ne promit o seară aparte. Cu ajutorul imaginaţiei vom desluşi emoţia, sentiment care va fi transmis într-un mod diferit faţă de teatrul tradiţional şi de convenţia clasică cu care suntem obişnuiţi, după cum afirma regizorul spectacolului, Vlad Trifaş.

Distibuţie: Alexandru Beteringhe, Ştefan Craiu, Anca Dinicu, Kostas Mincu, Denisse Moise, Réka Szász, Ana Şuşca, Mihaela Mardare.

Premieră 3iulie, ora 21.30, Muzeul Satului Bujoreni.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...