Politică

Eugen Neaţă: Guvernare cu zvonuri şi bâlbâieli!

De la Guvern mai răzbat către public nişte zvonuri. Se zice că s-ar elimina/anula/amâna taxa de profil pe industria HORECA din România. Se zice. Liberalii conduc România prin zvonuri, nu prin decizii guvernamentale. Nu de când cu pandemia, ci de la început, din toamna trecută. La pandemie s-a văzut însă mult mai bine. S-a zvonit că una şi uneori s-a adeverit. S-a zvonit că alta şi nu s-a mai adeverit.

Zvonistul de serviciu cu taxa pe HORECA este purtătorul de vorbe, poate şi de geantă, al prim-ministrului. Se mai zice că s-ar deschide şi restaurantele. Ca să sune bine, se mai zice că va fi posibil să putem merge şi în sălile de teatru. Nu este nimic sigur. Guvernarea aceasta prin zvonuri şi bârfe nu poate ajunge prea departe. Cei care depind de înfăptuirea zvonurilor suntem chiar noi, proprietarii şi administratorii de hoteluri, de restaurante şi chiar de teatre şi toţi clienţii acestor servicii, de la cele artistice la cele de turism.

Ce putem face cu această zvonisitică? Să ţinem cont de ea sau să ne facem planurile ca şi cum n-ar exista nici zvonurile guvernamentale, nici guvernul liberal.

Noi, Partidul Social Democrat, am anunţat deja o moţiune de cenzură pentru a trimite acest guvern acasă, la sediul de partid, sau unde are chef să zvonească în linişte ce-i trece prin cap. O moţiune de cenzură se scrie chiar acum şi va fi depusă a doua zi după ridicarea definitivă a stării de alertă. Nu poate fi depusă acum şi nu a fost depusă până acum din respect pentru românii care au făcut sacrificii să evite ameninţarea cu coronavirus. Este important ca pe perioadele acestea de disciplină socială să avem un guvern, oricare ar fi el, şi Partidul Social Democrat a susţinut prin vot instalarea şi menţinerea la putere a liberalilor care s-au cocoţat în fruntea ţării. De îndată ce aceste situaţii speciale se vor încheia, guvernarea prin zvonuri şi bârfe trebuie să înceteze. Lipseşte de la guvernarea tot ceea ce ar fi trebuit mai mult la vremurile grele pe care le trăim: forţă de decizie, claritate, fermitate, coerenţă. Sunt din abundenţă neputinţa în organizarea serviciilor medicale şi vamale şi tot felul de reveniri, minciuni publice şi bâlbâieli de râsul lumii, practicate de-a lungul şi de-a latul acestei crize sanitare. Fără alte cuvinte!

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...