Monden

Mike Godoroja aduce „Hippie cu diamante” în Vâlcea

Blues alternativ şi o reînviere a aerului mişcării flower power sunt atuurile pe care Mike Godoroja & Blue Spirit le prezintă în faţa publicului în noul spectacol „Hippie cu Diamante”. Spectacolul din 27 noiembrie,ora 19:00, din sala Filarmonicii „Ion Dumitrescu”din Râmnicu Vâlcea se înscrie în turneul „Hippie National Tour 2012-2013”- pentru promovarea dublului album „Hippie cu Diamante”.

Punctul de inspiraţie al acestui album este plasat în anii ’80 când Florin Iaru, Mircea Cărtărescu, Ion Stratan şi Traian T. Cosovici au scăpat de cenzura vremii cu un volum de poezie intitulat „Aer cu diamante”. Acest nume ascunde traducerea poetică a titlului piesei Beatles “Lucy in the Sky with Diamonds”.
„Hippie cu diamante” – aluzie la perpetua rezistenţă prin cultură - este un dublu album concept, rodul a doi ani de lucru în urma cărora au rezultat poemele de blues alternativ care combină armonios „notele blue” cu o parte din poezia şi textele muzicii unei perioade din Romania opzecistă, o perioada care a trăit întârziat spiritul hippie în cel mai real „underground”, fiind antipromovat şi hăituit la vremea aceea. Blues-ul alternativ semnifică, în accepţiunea lui Mike Godoroja, contopirea stilistică a blues-ului cu alte genuri, dovedind o uimitoare capacitate de a se păstra proaspăt printr-o continuă transformare. Putem înţelege astfel că „Hippie cu diamante” se prezinta ca o lucrare de blues, dar nu în totalitate: este blues prin aducerea sonorităţilor arhaice, dar se departează de acesta prin fuziunea cu etno, rock psihedelic şi country-folk. „Hippie cu diamante” se insinuează publicului ca o stare de exaltare în faţa miracolelor vieţii, o remontare iluzorie în „azi” a spiritului flower power!
Turneul „Hippie cu diamante” include oraşe precum Botoşani, Suceava, Iaşi, Bârlad, Vaslui, Oneşti, Satu-Mare, Piatra Neamţ, Râmnicu Vâlcea, Baia-Mare, Câmpulung, Sibiu, Mediaş, Reghin, Bistriţa, Deva, Sighişoara, Drobeta-Turnu Severin, Piteşti, Alba-Iulia, Craiova, Braşov, Târgu-Mureş, Constanţa, Mangalia, Cluj-Napoca, Buzău, Bacău şi Bucureşti.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...