Actualitate

A murit primul poliţist în urma infectării cu COVID-19. Bărbatul avea 49 de ani şi era şef de post în judeţul Olt

Sindicatul Europol a anunţat că a murit primul poliţist infectat cu COVID-19. Alexandru Gibea avea 49 de ani şi era şeful postului de Poliţie Ipoteşti, a secţiei 4 de Poliţie Rurală Coteana din cadrul IPJ Olt.

Poliţistul fusese internat în 28 mai la Spitalul din Slatina, iar două zile mai târziu a fost transferat la Spitalul din Caracal. Ulterior, starea bărbatului s-a înrăutăţit, astfel că poliţistul a fost transferat în capitală la Spitalul de Boli Infecţioase ”Matei Balş”, la Terapie Intensivă. Bărbatul suferea şi de alte afecţiuni medicale.

Sindicatul Europol susţine că în timp ce poliţiştii sunt expuşi în prima linie la infectarea cu coronavirus, Ministerul de Interne încearcă să ascundă cifrele reale cu poliţiştii care suferă de COVID-19 şi nu le dau publicităţii.

Comunicatul integral al Sindicatului Europol

În vremea pandemiei, când virusul ucigaş face ravagii, Poliţia Română este lovită de primul deces. Colegul nostru Alexandru Gibea, şeful Postului de Poliţie Ipoteşti, Secţia 4 Poliţie Rurală Coteana din cadul IPJ Olt, în vârstă de 49 ani, a murit ieri.

Iniţial a fost internat pe 28 mai la Spitalul Slatina, iar pe 30 mai a fost transferat la Spitalul Caracal. Săptămâna trecută el a fost transferat la Bucureşti după ce starea de sănătate s-a înrăutăţit, fiind transportat la Institutul Naţional de Boli Infecţioase„Matei Balş” la Terapie Intensivă. Aseară, inima acestuia a încetat să mai bată din cauza complicaţiilor apărute, acesta suferind şi de alte afecţiuni acumulate de-a lungul carierei.

Colegul nostru fusese confirmat cu noul coronavirus alături de ajutorul său, iar la o zi distanţă, a fost testat pozitiv şi un alt coleg din cadrul Postului de Poliţie Brebeni, cu care efectuase acţiuni comune. Ulterior, a fost confirmată cu coronavirus şi soţia şi fiica acestuia, cât şi soţia ajutorului şefului de post din Ipoteşti.

Aceasta nu poate fi decât o dovadă destul de clară că poliţiştii, prin natura misiunilor pe care le desfăşoară, sunt expuşi la a fi infectaţi cu acest tip de virus, în timp ce MAI încearcă să ascundă cifrele cu poliţişti infectaţi, aceste informaţii nefiind date publicităţii. Mai mult decât atât, pe lângă gradul mare de expunere, poliţiştii nu au fost luaţi în seamă pentru acordarea ”stimulentului de risc” alături de celelalte categorii aflate în prima linie.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...