Inedit

Pustnic găsit în grota de lângă Mănăstirea Stănişoara

Un bărbat din oraşul Rovinari, judeţul Gorj a fost găsit într-o grotă de către jandarmii din cadrul Postului de Jandarmi Montani Călimăneşti

Totul s-a întâmplat astăzi, în jurul orelor 12.30, când echipajul de jandarmerie aflat în serviciu pe traseul montan Păuşa-Stănişoara, a fost sesizat de către turiştii din zonă cu privire la faptul că la aproximativ 1 km de Mânăstirea Stănişoara se află ascuns într-o grotă un bărbat, care cere de mâncare acestora.

După aproximativ o oră de căutări, întrucât grota se afla într-o zonă accidentată şi greu accesibilă, bărbatul a fost găsit de către jandarmi , într-o stare precară.

Întrebat de prezenţa lui în zonă, bărbatul în vârstă de 43 de ani, le-a comunicat jandarmilor faptul că este pustnic şi în urmă cu două săptămâni a plecat de acasă din motive religioase, pentru a medita în linişte. De asemenea, bărbatul a mărturisit că cere de mâncare turiştilor, deoarece nu are de unde să îşi procure întodeauna hrană.

Între timp jandarmii au sunat la apelul unic de urgenţă 112 pentru a solicita un echipaj de ambulanţă, în vederea acordării îngrijirilor medicale.

După minute bune de negocieri, bărbatul a fost convins să îşi ia lucrurile din grotă - 2 pungi de haine împreună cu o pătură şi să meargă la echipajul de ambulanţă care îl aştepta. Acesta a primit 2 pacheţele de mâncare din partea şoferului de pe ambulanţă, respectiv a jandarmilor şi acceptat să i se ia doar tensiunea arterială, refuzând deplasarea la spital.

În cele din urmă, bărbatul a fost condus la Halta Păuşa şi urcat în tren pentru a merge acasă.

Menţionăm că la faţa locului s-au deplasat şi doi agenţi de poliţie din cadrul Poliţiei Călimăneşti pentru încheierea unui proces verbal cu cele întâmplate.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...