Administraţie

Noi fonduri, alocate de Consiliul Judeţean Vâlcea în lupta cu epidemia de coronavirus

Ca o măsură suplimentară care să protejeze populaţia judeţului, în şedinţa ordinară a CJ Vâlcea, din data de 29 mai 2020, preşedintele Constantin Rădulescu a supus aprobării consilierilor alocarea, din excedentul bugetului local, a sumei de 295.000 lei, în vederea achiziţionării de noi echipamente ce urmează a fi folosite în lupta cu pandemia.

Suma respectivă va fi repartizată astfel: 260.000 lei către Spitalului de Pneumoftiziologie „Constantin Anastasatu” Mihăeşti, în vederea amenajării unor spaţii de triere şi izolare pacienţi suspecţi de Covid-19, realizate din containere modulare; 23.000 lei către Spitalul Drăgoeşti, pentru achiziţionarea unui container modular de triaj epidemiologic şi 12.000 lei către Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul” Vâlcea, pentru achiziţionarea a 2 cabinete sterilizare UV destinate dezinfectării cărţilor, revistelor şi a altor obiecte.

Tot în şedinţa de astăzi, Consiliul Judeţean a aprobat majorarea bugetului SJU Vâlcea cu suma totală de 750.000 lei, dar şi a bugetului Spitalului de la Mihăeşti, cu suma de 230.000 lei, sume alocate de Ministerul Sănătăţii, pentru plata stimulentelor de risc către personalul implicat direct în tratamentul pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2.

„Răspundem totdeauna pozitiv solicitărilor venite dinspre spitale şi, cu prioritate, celor care au drept scop limitarea efectelor răspândirii acestui virus. De la începutul pandemiei şi până în prezent, CJ Vâlcea a alocat peste 1,6 milioane lei spitalelor, pentru achiziţionarea de materiale sanitare şi echipamente. În şedinţa de astăzi, am aprobat alocarea a 295.000 lei pentru achiziţionarea de noi echipamente, care vor fi de mare folos şi după ce vom depăşi această perioadă dificilă. Este vorba de 13 containere modulare pentru trierea pacienţilor, care vor ajunge la Spitalele din Mihăeşti şi Drăgoeşti”, a declarat Constantin Rădulescu, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...