Sub Lupă

Grupare infracţională specializată în trafic de droguri, destructurată

Poliţiştii Serviciului de Combaterea Crimei Organizate au organizat 31 de percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Vâlcea, Ilfov, Bucureşti şi Giurgiu, la domiciliile unor persoane bănuite că fac parte dintr-un grup infracţional organizat

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Combaterea Crimei Organizate, împreună cu un procuror D.I.I.C.O.T. din Vâlcea, au organizat şi desfăşurat o acţiune de amploare, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit în vederea comiterii de infracţiuni. La acţiune au participat şi ofiţeri ai Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate din I.G.P.R..

În dimineaţa zilei de 28 mai a.c., poliţiştii au pus în aplicare 31 de mandate de percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Vâlcea, Ilfov, Bucureşti şi Giurgiu, la domiciliile unor persoane bănuite că fac parte dintr-un grup infracţional organizat. De asemenea, au fost puse în aplicare şi 32 de mandate de aducere.

De la locuinţele vizate au fost ridicate, în vederea confiscării, 500 de grame de fragmente vegetale, 150 grame praf alb, peste 10.000 de lei, 600 USD, 240 EURO, două hârtii de 50 de euro posibil falşi, 55 de telefoane mobile, 34 de cartele SIM, 26 de carduri bancare, laptopuri, tablete, stick-uri şi carduri de memorie, cântare, grindere, înscrisuri şi documente bancare. De asemenea, a fost instituit sechestru asigurător pe 6 autoturisme de lux.

Din cercetări a rezultat faptul că, în primăvara anului 2019, un bărbat de 39 de ani, din judeţul Ilfov, ar fi constituit un grup infracţional, în vederea comiterii traficului de droguri de risc, grup la care au aderat mai multe persoane.

Pe perioada documentării activităţii infracţionale desfăşurate de acest grup, s-a reuşit capturarea a aproximativ 59 kg. de cannabis şi 1 kg. de cocaină. De asemenea, au fost descoperite 80 de conturi bancare, deschise în diferite state europene, în care au fost virate aproximativ 2,6 milioane de euro, bani ce ar fi provenit din comiterea de infracţiuni.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic internaţional de droguri de risc şi mare risc, trafic de droguri de mare risc, fraudă informatică şi spălare de bani, fapte reţinute în sarcina a 35 de persoane.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

În activităţi au fost angrenaţi luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea şi jandarmi.
 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...