Monden

Vâlceanul Mihai Ţigaret, în MAREA FINALĂ ”Românii au talent”!

Pianistul care a fermecat-o pe Andra este văzut ca unul dintre copiii minune ai muzicii simfonice, iar în presă a fost numit „micuţul Clayderman”!

Impresionată de talentul pianistului Mihai Ţigaret (13 ani), Andra a apăsat cel de-al şaselea Golden Buzz al sezonului 10 ”Românii au talent”. Vineri, 29 mai, Mihai va concura în MAREA FINALĂ ”Românii au talent”.

Pasiunea şi curajul l-au adus pe Mihai Ţigaret la #RomaniiAuTalent. Forța de a crea îl aduce în inimile tuturor în #FinalaDeAcasă!

Îi urăm mult succes şi aşteptăm cu nerăbdare să vedem ce ne-a pregătit.

Votaţi poziţia 10.

La 13 ani, Mihai Ţigaret, originar din Vâlcea, este văzut ca unul dintre copiii minune ai muzicii simfonice, iar în presă a fost numit „micuţul Clayderman”.

De când cântă la pian, nu se visează decât un mare pianist. Este vorbăreţ, deschis şi îi place la nebunie să fie pe scenă. Îi place să fie primul, dacă s-ar putea, la toate. ”Este năzdrăvan”, spune bunica.

Are 13 ani şi este elev al Şcolii Gimnaziale WALDORF, structură a Liceului Tehnologic Forestier din Râmnicu Vâlcea. Este şi elev al profesoarei Mihaela Manafu de la Liceul de Arte „Victor Giuleanu” din Râmnicu Vâlcea, dar ia, de doi ani, şi cursuri cu un profesor universitar de muzică din Bucureşti.

La vârsta de nouă ani, pentru că îi plăcea muzica, Mihai a încercat să cânte pe o pianină de jucărie. După puţin timp a contactat un profesor de pian pentru a învăţa pianul în stil profesionist.

Premiat de nenumărate ori. Mihai a avut un recital de pian solo la Filarmonica „Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea. În martie 2019 a câştigat premiul I la Festivalul-Concurs Pro Piano desfăşurat în Sibiu, la care a interpretat „Rapsodia Ungară”, o piesă celebră şi dificilă chiar şi pentru profesionişti. În iunie, a participat la concursul de pian Musica Mundi din Bucureşti, unde a câştigat marele premiu Acordat de Casa Pianelor Boem & Bol, o pianină în valoare de 4.500 de euro. Bunicii au spus organizatorilor că au deja un pian foarte bun acasă, aşa că au convenit împreună ca premiul să constea de fapt într-un pian cu coadă.

Mihai se pregăteşte să dea examen la Colegiul Naţional Dinu Lipatti din Capitală, unde cel mai probabil o să intre, iar bunicii sunt dispuşi să se mute aici cu el.

Participarea la Românii au talent reprezintă o ieşire importantă în public. Dacă ar câştiga, bunicii ar cumpăra o locuinţă în Bucureşti pentru ei, iar lui Mihai i-ar cumpăra un pian de o mai bună calitate.

În urma dialogului cu el, Florin Călinescu s-a declarat învins şi s-a ridicat să plece acasă, iar Andra a apăsat cel de-al şaselea Golden Buzz al sezonului: ”Te ador, efectiv!”.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

28.05.2020 - 22:17Aura: Felicitari!

Suntem mandri de tine!!

28.05.2020 - 13:37Elvis:Felicitari!

28.05.2020 - 12:42Bianca:Felicitări copil minunat

Pagina 1 din 1 (3 comentarii din 3)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...