Administraţie

Sebastian Fârtat, subprefectul judeţului Vâlcea: Epidemia de COVID-19 nu a trecut la ridicarea stării de urgenţă. Pericolul de infectare rămâne mare

Reprezentanţii Guvernului în Vâlcea, prefectul Tiberiu Costea şi subprefectul Sebastian Fârtat, transmit mulţumiri tuturor cetăţenilor judeţului pentru modul responsabil în care s-au comportat în cele două luni de stare de urgenţă, motiv pentru care numărul de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 la nivelul judeţului este în prezent redus.

”Judeţul Vâlcea ocupă în momentul de faţă locul al doilea la nivel naţional, cu un număr relativ mic de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus - sub 30. Este în mare parte meritul dumneavoastră, al cetăţenilor care aţi înţeles să fiţi responsabili şi să respectaţi măsurile dispuse în această perioadă pentru a proteja sănătatea noastră, a tuturor. Vă mulţumesc personal, dar şi din partea instituţiei pe care o reprezint, pentru că aţi înţeles că limitarea răspândirii acestui virus depinde în mare parte de modul fiecăruia dintre noi de a ne comporta şi de a acţiona în astfel de situaţii critice”, a transmis prefectul Tiberiu Costea.

Cei doi reprezentanţi ai Guvernului în Vâlcea atenţionează însă că este la fel de important ca cetăţenii să rămână precauţi şi să se comporte responsabil şi pe perioada stării de alertă, care a fost decretată în România din data de 15 mai a.c.

„Epidemia de COVID-19 nu a trecut la ridicarea stării de urgenţă. Pericolul de infectare rămâne mare. De aceea, fac apel la cetăţeni să fie în continuare prudenţi şi să respecte cu stricteţe măsurile dispuse pentru această perioadă de stare de alertă, în special purtarea măştilor în spaţiile publice închise, o igienă riguroasă a mâinilor, păstrarea în continuare a distanţării sociale şi evitarea aglomeraţiei. Sunt reguli care ne pot feri pe toţi de îmbolnăvire şi care ajută autorităţile să ţină sub control răspândirea bolii. Ţin să le mulţumesc în mod deosebit tuturor cadrelor medicale care, în cele două luni de stare de urgenţă, au făcut eforturi uriaşe pentru limitarea îmbolnăvirilor şi pentru tratarea în mod cât mai eficient a persoanelor bolnave”, a adăugat subprefectul Sebastian Fârtat.

Până acum, conform datelor Direcţiei de Sănătate Publică, pe teritoriul judeţului Vâlcea, au fost confirmate 27 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...