Sport

Handbal feminin. Liga Florilor MOL

CSM Râmnicu Vâlcea critică dur decizia de a se mai juca doar Slobozia – CSM Bucureşti în Liga Florilor

SCM Rm. Vâlcea ocupa prima poziţie în clasament, la egalitate de puncte (43) cu CSM Bucureşti, care are un meci mai puţin. Dacă CSM Bucureşti învinge AHCM Slobozia, ultima clasată, în singurul meciul restant care se va juca, CSM e campioană

Reacţiile curg în valuri după ultima decizie a Consiliului de Administraţie al Federaţiei Române de Handbal, de a relua sezonul intern pe data de 13 iunie. Florin Verigeanu, preşedintele echipei SCM Rm. Vâlcea, susţine că federaţia umileşte cluburile.

În Liga Florilor, FRH a decis să se mai dispute doar restanţa dintre AHCM Slobozia şi CSM Bucureşti, conform ultimului vot în Consiliul de Administraţie. Campioana en-titre contestă vehement ideea de a se mai juca doar acest meci, pentru a fi acordat titlul.

„Sub deviza – Noi vrem să se termine totul pe teren -, FRH umileşte echipele din Liga Florilor, pentru a mulţumi CSM Bucureşti şi dispune jucarea doar a restanţei cu Slobozia. Aducem la cunoştinţă publicului că, la ora actuală, sunt opt echipe care au în campionat un joc mai puţin. Cu disputarea acestei restanţe, federaţia ne prosteşte că astfel se dă o rezoluţie pe teren, că întrecerea se poate termina după acest joc! Nu mai contează că dacă se joacă toate cele şapte etape, atunci clasamentul se poate modifica şi în partea superioară şi în partea inferioară. Aşa că au ales soluţia halucinantă de a se juca doar restanţa Slobozia – CSM Bucureşti, în felul acesta trimiţând AHCM către liga a doua şi titlul în capitală, cu şapte etape înainte de terminarea campionatului. Nu contează că nu s-a terminat campionatul, echipei CSM Bucureşti trebuie să i se decerneze titlul”, a declarat Florin Verigeanu.

Apoi, preşedintele echipei vâlcene a acuzat-o pe Cristina Vărzaru, secretarul general al FR de Handbal, că ar fi dezinformat membrii Consiliului de Administraţie:

„În şedinţa Consiliului de Administraţie a fost un haos total, prezentarea materialelor a fost făcută în aşa fel încât nimeni nu a înţeles ce votează. Astfel, anumiţi membri au spus un lucru în şedinţă, dar s-au trezit cu votul în altă parte, lucru foarte grav, dacă nu chiar penal. Pentru a lămuri aceasta, propun vizionarea începutului de şedinţă desfăşurată prin videoconferinţă, atunci când s-au propus variantele de continuare a campionatului. Cireaşa pe tort a fost pusă, bineînţeles, de secretarul general Cristina Vărzaru, care a dezinformat membrii Consiliului de Administraţie că AHCM Slobozia a trimis corespondenţă către federaţie, că este de acord să joace meciul cu CSM Bucureşti! Este o minciună pe care conducătorii de la Slobozia o demască şi arată că, de fapt, ei au răspuns la cele două întrebări pe care FRH le-a pus clubului cu privire la finanţarea echipei în următorul campionat”.

Decizia Consiliului de Administraţie al FRH, ca în Liga Naţională feminină să se mai joace doar restanţa dintre AHCM Slobozia şi CSM Bucureşti, nemulţumeşte total campioana României, SCM Rm. Vâlcea. Preşedintele vâlcean Florin Verigeanu a emis un comunicat prin care desfiinţează conducerea FRH.

Florin Verigeanu: „Probabil că ne cred pe toţi nişte retardaţi”

Apoi, Florin Verigeanu a taxat propunerea federaţiei, de a dezbate cu cluburile prelungirea acestui sezon în iulie şi august:

„Ca lipsă de respect şi umilire a echipelor, federaţia vine să întrebe cluburile, după ce s-a luat această decizie de ieri, dacă sunt de acord să se joace celelalte partide din campionat în lunile iulie şi august. Probabil că ne cred pe toţi nişte retardaţi, căci numai aşa îmi pot explica cum poate veni FRH cu o asemenea întrebare nereuşită, ca să nu îi spun astfel. Şi ne mai povăţuieşte secretarul general, într-un interviu dat după şedinţa Consiliului de Administraţie, că fiecare club trebuie să îşi facă strategia proprie când îşi aduce jucătoarele în ţară. De parcă poţi să le aduci când vrei tu, nu când ordonanţele în vigoare permit reluarea zborurilor între ţări. Spre deosebire de cum a procedat federaţia, cluburile au invitat la discuţii reprezentaţii FRH la o şedinţă în luna februarie, când au fost dezbătute aspecte din regulamentul de organizare şi desfăşurare a competiţiilor de handbal, invitaţie pe nu au onorat-o”.

„Handbalul nu e sport profesionist”

„Şi ar mai fi multe de discutat, dar aş mai vrea să atrag atenţia la un singur lucru. Comunicatul dat de preşedintele ţării spune foarte clar că se reia doar sportul profesionist. Cu părere de rău vă anunţăm, dacă nu ştiaţi, că handbalul nu este sport profesionist. Aşteptăm următoarea şedinţă care anulează actuala şedinţă!", a încheiat oficialul oltean.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...