Administraţie

Judeţul Vâlcea va avea nouă baze heliport

După efortul investiţional la nivelul Regiunii Sud-Vest Oltenia pentru achiziţia şi dotarea cu mijloace moderne de intervenţie a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă din cele cinci judeţe, Oltenia a mai făcut un pas important în această direcţie.

Este vorba despre înfiinţarea la Craiova a unei baze aeromedicale SMURD care urmează să devină operaţională pe întreaga zonă a Regiunii Oltenia. Prin organizarea noului punct zonal de operare pentru care Ministerul Sănătăţii a pus la dispoziţie un elicopter s-au rezolvat toate problemele legate de acoperirea solicitărilor de intervenţie rapidă cu servicii medicale primare şi, pe această cale, asigurarea asistenţei paramedicale în cazul unor evenimente de natură să pună în pericol viaţa şi integritatea fizică a oamenilor care cad victime unor situaţii de mare risc.

Pentru a racorda judeţul Vâlcea la serviciile aeromedicale, preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Cîlea s-a adresat primarilor din municipiile şi oraşele judeţului, precum şi din comunele Lădeşti şi Perişani, cu rugămintea de a achiesa la demersurile iniţiale din Craiova.

„Împreună cu toţi cei cărora m-am adresat trebuie să contribuim la pregătirea condiţiilor care să facă posibilă operarea aeomedicală în cazuri deosebite. Din acest motiv am hotărât ca, în nouă puncte zonale din judeţ, să fie amenajate platforme heliport, accesibile pentru preluarea oamenilor aflaţi în situaţii extreme care să poată fi transportaţi în cel mai scurt timp la marile unităţi spitaliceşti din Oltenia sau din Capitală în vederea unor tratamente şi intervenţii medicale de urgenţă”, a declarat şeful CJ Vâlcea.


 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...