Politică

Închis în sine însuşi!

Guvernul liberal refuză în continuare dialogul cu România.
Plin de sine însuşi, închis când în birourile din Victoriei, când în cele de la Cotroceni. Face şi desface ore în şir, de unul singur, în îngustimea proprie, dincolo de realitatea din ce în ce mai ucigaşă a crizei sanitare şi în afara oricărei realităţi a crizei economice care se apropie.

Oamenii sunt din ce în ce mai îngrijoraţi de absenţa de la comandă a unui Guvern care să transmită ferm ordine către populaţie, clare şi definitive, pentru a învinge împreună în această bătălie medicală.

Propriul ministru de interne se ocupă de organizarea muncii prin parohii şi mai puţin de izolarea celor care poartă virusul ucigaş de colo-colo, printre cei rămaşi neinfectaţi. El este dovada că există liberali la vârful guvernării care au o cu totul altă coordonare şi alte obiective decât ale noastre, ale tuturor.

La guvernare s-a instalat o adevărată harababură. Acesta este şi motivul pentru care politicienii, alţii decât cei liberali, şi specialiştii din România şi-au unit mesajele din ultimul timp. Cu toţii sunt îngrijoraţi de prelungirea stării de urgenţă, fără specificarea unui mod de lucru al acestui GUVERN ÎNCHIS ÎN SINE INSUŞI care respinge cu încăpăţânare dialogul politic şi social, consultarea cu Parlamentul şi cu specialiştii în sănătate, în economie şi în alte domenii de maxim interes actual.

Partidul Social Democrat susţine că starea de urgenţă nu poate fi prelungită fără garantarea intrării Guvernului în cea mai simplă normalitate politică şi socială.

Asigurarea populaţiei cu informaţie referitoare la evoluţia acestei crize este obligatorie.

Oamenii trebuie să ştie cum evoluează boala minut cu minut, ce efort face ţara pentru achiziţia de materiale necesare în lupta cu virusul. În cifre, nu în palavre.

Oamenii trebuie să vadă mai clar cum sunt protejate veniturile şi locurile lor de muncă. În decizii simple şi ferme, nu în poveşti schimbate de pe o zi pe alta. Oamenii trebuie să afle cât mai curând ce pregăteşte acest Guvern pentru vremurile de după starea de urgenţă. În fapte credibile, nu în cântece patriotice şi alte versuri pline de entuziasm. Aşa sunt oamenii în mod natural. Nu pot respecta cu convingere reguli decât dacă au încredere în cei care le impun.

Guvernul trebuie să deschidă o comunicare reală cu România dacă are nevoie de o prelungire a situaţiei de urgenţă susţinută de popor prin votul Parlamentului naţional.

Biroul de presă al PSD Vâlcea

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...