Sport

Portarul naţionalei feminine de handbal te învaţă ce să faci în izolare!

Yuliya Dumanska (23 de ani) nu s-a plictisit în perioada de izolare şi le dă recomandări celor care nu ştiu cum să-şi umple timpul petrecut acasă

Pandemia de Coronavirus a întors pe dos viaţa tuturor. Sportivii o resimt cel mai mult, pentru că din persoanele active, obişnuite să fie mai mereu pe drumuri, au ajuns să stea ”închise” în casă.

Este şi cazul portarului echipei naţionale feminine de handbal a României, Yuliya Dumanska. Golkeaperul nu duce însă lipsă de inspiraţie în ceea ce priveşte activităţile pe care le are. Din contră! Sportiva campioanei SCM Rm. Vâlcea îi sfătuieşte pe cei care se plictisesc să-i urmeze exemplul.

”Îmi place foarte mult să învăţ limbi străine, limba preferată este engleză, iar în perioada asta, ca să nu uit şi să progresez, am două cărţi în limba engleză. ”Reflections of a man” – este o carte foarte interesantă, sunt niste citate care mă inspiră şi îmi plac. Am comandat şi a doua parte a ei. Îmi place foarte mult să citesc în engleză. Ca să nu uit limba ucraineană am primit cadou de la mama mea – ”The secret power” – este în limba ucraineană. Este foarte importantă pentru mine pentru că este de la mama şi suntem la mare distanţă, graniţele sunt închise, aşa că noi vorbim de la distanţă. Una este să fii acasă alături de familie şi cei dragi şi alta la mii de kilometri distanţă. Nu-mi pare rău că sunt aici, că am făcut acest sacrificiu pentru că îmi place foarte mult ceea ce fac” – Yuliya Dumanska, portarul echipei naţionale feminine de handbal a României.

Între antrenamente şi gastronomie

Yuliya vede partea plină a paharului în această perioadă şi face lucrurile pentru care mod normal nu ar avea timp. Dar nu exclude orele de pregătire fizică individuală.

”Ma trezesc la ora 8-8.30, ca niciodată. Am început să gătesc, pentru că am mult timp liber, am făcut banana cake- desertul meu preferat pe care l-am descoperit recent. Fac curăţenie, am tot timpul din lume...mereu am fost pe fugă, dimineata la antrenament, apoi la masă, apoi o oră şi jumătate de odihnă, imediat după am vizionare şi apoi al doilea antrenament - am avut o viaţă foarte activă, iar acum e una linişitită, am timp de toate. Am timp să citesc, să cânt, să desenez, să scriu pe blog. Este ciudat să stai atât în casă, să faci exerciţii în cameră sau pe balcon, dar nu avem ce face, ne adaptăm. Eu cred că în curând se va termina cu bine toată această perioadă. Fac două antrenamente pe zi, unul dimineata, de 80 de minute, al doilea după-amiază, de la 18-19.30. Fac cardio, mobilitate şi exerciţii specifice pentru portari” - Yuliya Dumanska, portarul echipei naţionale feminine de handbal a României.

Yulyia Dumanska despre...

MODELUL ÎN HANDBAL: ”Nu am un idol în handbal, dar am exemple de jucătoare care mă motivează foarte mult. Una dintre ele este Valentina Ardean Elisei - o jucătoare extraordinară, model pentru handbalistele tinere. Îmi doresc să ajung pe viitor la performanţele ei. Este pur si simplu un exemplu pe plan sportiv şi o persoană minunată”.

RELUAREA CAMPIONATULUI: ”Aşteptăm decizia federaţiei să vedem dacă vom continua campionatul. Sper ca toată lumea să fie sănătoasă şi noi sportivii vom putea să ne continuăm meciurile şi viaţa normală”.

SUPERSTIŢII: ”Nu am superstiţii, dar mereu ascult muzică înainte de meciuri. Muzică pozitivă, să am energie pentru meci”.

VIAŢA LA BUCUREŞTI: ”Nu mi-ar plăcea să merg la Bucureşti, este o agitaţie prea mare. Eu sunt o persoană liniştită şi este bine să stau într-un oraş mai mic, mai liniştit”.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...