Ultima Oră

Primul deces din Vâlcea din cauza COVID-19. Un bărbat de 57 de ani, internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea cu alte afecţiuni grave

Direcţia de Sănătate Publică Vâlcea informează că, astăzi, în judeţul Vâlcea a fost înregistrat primul caz de deces datorat infecţiei cu COVID-19.

Bărbatul în vârstă de 57 ani, cu multiple comorbidităţi a fost internat în Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea în data de 12.04.2020, iar decesul a survenit în data de 14.04.2020.

Din primele informaţii, persoana decedată nu a avut istoric de călătorie sau contact cu un alt caz confirmat.

DSP Vâlcea a declanşat o anchetă epidemiologică pentru stabilirea contacţilor şi a măsurilor care vor fi întreprinse cu celeritate.

De la începutul pandemiei COVID-19 şi până la data de 14.04.2020, situaţia pacienţilor internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea se prezintă în felul următor:

• Numărul total al pacienţilor confirmaţi Covid19 şi internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea – 12 pacienţi;
• 4 pacienţi confirmaţi Covid19 au fost transferaţi către alte unităţi medicale din Bucureşti şi Craiova.
• 7 pacienţi se află internaţi în acest moment la secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea. Dintre aceştia 3 sunt asimptomatici, 2 au forme uşoare şi 2 au forme medii.
• 1 pacient a decedat în dimineaţa zilei de 14.04.2020 în ATI. Pacientul în vârstă de 58 ani era cunoscut cu afecţiuni cardiace preexistente.
• Doi pacienţi au fost transferaţi direct din centrul de carantină către alte unităţi medicale (nu au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea).

Potrivit datelor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vâlcea, la data de 14 aprilie 2020, situaţia epidemiologică din judeţul Vâlcea se prezintă astfel:

Bărbatul în vârstă de 57 ani, decedat azi la Rm. Vâlcea din cauza COVID-19, avea multiple comorbidităţi:
- insuficienţă respiratorie acută
- insuficienţă acută cu Covid-19
- pneumonie bilaterală
- leziuni tricoronariene
- stop cardiorespirator
- diabet zaharat insulino-dependent
- sechele post-infarct
- dislipidemie severă
- obezitate

• 549 persoane aflate în carantină instituţionalizată, dintre care 11 au intrat în centrele de carantină din judeţ în ultimele 24 de ore;
• 1840 persoane aflate în izolare şi monitorizare medicală la domiciliu;
• 10 persoane internate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea – secţia Boli Infecţioase;
• 15 persoane confirmate cu COVID-19 de la debutul pandemiei;
• 4 persoane vindecate şi externate;
• 1 persoană decedată.

A doua persoana diagnosticată pozitiv astăzi este contact apropiat cu un caz pozitiv confirmat în data de 06.04.2020.

Menţionăm că în ultimele 24 de ore au ieşit din carantină instituţionalizată 10 persoane în prezent, starea acestora de sănătate fiind bună şi nu reprezintă un pericol pentru populaţie.

Structurile abilitate ale Ministerului Afacerilor Interne de la nivelul judeţului Vâlcea au continuat în ultimele 24 de ore acţiunile de verificare a respectării măsurilor impuse de starea de urgenţă instituită pe teritoriul României pentru prevenirea şi combaterea infecţiei cu noul coronavirus, în urma acestor acţiuni fiind sancţionate contravenţional 117 persoane care au încălcat dipoziţiile ordonanţelor militare privind restricţionarea circulaţiei. Valoarea acestor sancţiuni se ridică la peste 189.000 de lei.

De asemenea, poliţiştii vâlceni au continuat şi acţiunile de verificare a persoanelor aflate în izolare la domiciliu, fiind verificate 724 de persoane din 439 de locatii.

Totodată, ieri, 13 aprilie 2020, jandarmii vâlceni au executat 3 misiuni de transport în care au fost însoţite un număr de 25 de autovehicule.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...