Sport

Două jucătoare de la SCM Rm. Vâlcea, remarcate în acest sezon de EHF

EHF a făcut un top al „debutantelor” care s-au remarcat în Liga Campionilor în acest sezon. Între acestea, două vâlcence: portarul Diana Ciucă şi interul dreapta Mireya Gonzalez.

Într-un top cinci al jucătoarelor debutante din Liga Campionilor sau handbaliste care au trecut de la statutul de rezerve la cel de titulare, şi-au făcut loc şi două jucătoare ale campioanei SCM Rm. Vâlcea. Portarul Diana Ciucă a impresionat la doar 19 ani atunci când a fost trimisă pe teren. Cu Krim Ljubljana şi cu Savehof, Diana nu a primit gol, având un procentaj de 100% la mingile apărate! Este o mare promisiune a handbalului românesc, Diana debutând şi în echipa naţională la Mondialul de anul trecut.

Mireya Gonzalez, vicecampioană mondială cu naţionala Spaniei, a câştigat Liga Campionilor cu Gyor în 2018, dar iberica a prins foarte puţine momente pe teren. Acum, în tricoul campioanei României, Mireya a putut cu adevărat să-şi etaleze calităţile de marcator înnăscut, o jucătoare de top, mai ales că este stângace.

Au mai prins acest top Yaroslava Frolova (Rostov Don) care a ajuns în acest sezon la campioana Rusiei, pivotul francez de la Brest Pauletta Foppa (19 ani) şi Marit Røsberg Jacobsen (Team Esbjerg), o extremă care şi-a arătat cu adevărat clasa abia în acest sezon, fiind printre principalele marcatoare ale campioanei daneze.


 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...