Politică

Zi de zi, în Parlamentul României

“Săptămâna trecută am depus în Parlament un amendament la Ordonanţa de urgență nr. 32/2020 privind modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 30/2020 pentru modificarea și completarea unor acte normative, precum și pentru stabilirea unor măsuri în domeniul protecției sociale în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului.
Amendamentul, pe care l-am depus recent în Parlament, urmeaza să intre la vot în comisiile de specialitate.
Pe scurt, el include pe cei cu profesii liberale printre beneficiarii de şomaj tehnic, în condiţiile în care nu doar întrerup, ci „reduc sau întrerup temporar, total sau parţial, activitatea”.
Când vrei să faci dreptate, iei legătura cu cei implicaţi. Este cazul şi aici, unde, din discuţii directe cu avocaţii şi cu notarii, de exemplu, este uşor de observat că guvernul poate comite nedreptăţi, prin omisiune de data aceasta, din lipsă de documentare la firul ierbii, cum se spune.
Rolul unui parlamentar este acela de a urmări evenimentele excepţionale în desfăşurare, cum este această criză sanitară, şi de a îndrepta acţiunile statale pe măsură ce ele se produc.
În cazul de faţă, am urmărit scăpările ordonanţei de urgenţă care sprijină cu ajutor de stat pe cei afectaţi şi i-am lărgit aria de aplicare la profesiile liberale şi la situaţia mai nuanţată a întreruperii şi reducerii activităţii. Ajutorul acordat este un fel de dreptate şi, când vine vorba de dreptate, ea se face tuturor. Traversăm împreună o perioadă dificilă. Pentru mine ea conţine şi oportunitatea de a fi prezent zi de zi în judeţul Vâlcea, în legătură directă cu situaţii reale, în plină desfăşurare. Mulţumesc şi pe această cale celor care îmi atrag atenţia asupra unui lucru sau altul, ajutându-mă astfel să contribui la binele tuturor cu expertiza mea profesională şi cu activitatea pe care o desfăşor ca deputat în Parlamentul României!”, a declarat deputatul Eugen Neaţă.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...