Administraţie

După 40 de ani,

Pod nou, pe DJ 605 C, la Alunu

Marţi, 7 aprilie 2020, în comuna Alunu, s-a reluat circulaţia pe DJ 605 C, acolo unde RAJDP Vâlcea execută lucrări de refacere a podului peste pârâul Cornet (sat Colţeşti, km 4+484).

În doar trei săptămâni, muncitorii RAJDP au demolat vechiul pod, care era în pericol de prăbuşire, şi au realizat lucrările de montare a unui pod nou, cu structură metalică tip TuboSider.

Până în anul 1978, în această zonă a funcţionat un pod de lemn, care, doi ani mai târziu, a fost înlocuit cu un podeţ din beton. După anul 1984, ca urmare a deschiderii bazinului carbonifer Alunu-Berbeşti, acest pod nu a mai corespuns clasei de încărcare pentru noul trafic, care, în timp, i-a afectat structura de rezistenţă.

În cursul anului 2019, s-a realizat expertiza tehnică în urma căreia s-au constatat degradări majore la ambii suporţi de mal şi la calea de rulare, motiv pentru care s-a hotărât înlocuirea lui şi totodată, cuprinderea investiţiei în Programul de întreţinere şi reparaţii drumuri şi poduri al Consiliului Judeţean Vâlcea, pe anul 2020.

În următoarea perioadă, drumarii vâlceni vor executa lucrări la terasamente, dar şi de consolidare şi amenajare a albiei pârâului Cornet, în amonte şi aval de pod, pentru punerea în siguranţa a terenurilor şi locuinţelor din zona respectivă.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...