Ultima Oră

Primul cadru medical din Vâlcea infectat cu coronavirus

Secţia ORL a fost temporar închisă. Datele preliminare indică o transmitere intracomunitară

Un angajat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea – Secţia ORL, a fost confirmat cu noul coronavirus. Acesta este primul cadru medical din VÂlcea infectat cu COVID-19.

“Din testele efectuate pacientilor suspecti SARS-CoV-2 care s-au prezentat la Spitalul Judetean de Urgenţă Vâlcea în data de 5 aprilie 2020, un singur test este pozitiv. Acesta aparţine unui cadru medical, angajat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea – Secţia ORL. S-au luat imediat toate măsurile de protecţie, de dezinfectare a spaţiilor, de testare a tuturor contacţilor din Secţia ORL. Secţia ORL a fost temporar închisă. Imediat ce vom avea rezultatul testelor vă vom comunica. A fost începută şi ancheta epidemiologică şi datele preliminare indică o transmitere intracomunitară. Informăm populaţia judeţului Vâlcea că luăm toate măsurile necesare pentru limitarea răspândirii infecţiei cu SARS-CoV-2”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Spitaluli Judeţean de Urgenţă Vâlcea.

Personalul medical din secţia ORL a Spitalului Judeţean Vâlcea, în izolare la domiciliu

Au fost recoltate probe personalului medico-sanitar din secţia ORL a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea. Până la aflarea rezultatelor, personalul medical din secţie rămâne în izolare la domiciliu.

“Atât persoana diagnosticată pozitiv cât şi restul personalului medico-sanitar au purtat în permanenţă echipament de protecţie. La acest moment, ancheta epidemiologică efectuată de DSP Vâlcea este în desfăşurare. Momentan, starea pacientei, aflate într-o unitate sanitară sub supraveghere medicală, este staţionară”, se precizează într-un comunicat de presă emis de Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...