Ultima Oră

Masca de protecţie, obligatorie în Vâlcea

Potrivit Hotărârii nr. 9/06.04.2020 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea, începând de mâine, 7 aprilie 2020, purtarea de măşti faciale va deveni obligatorie în toate instituţiile publice, la locul de muncă, în spaţiile comerciale şi în mijloacele de transport din judeţ.

Măsura a fost luată în vederea reducerii riscului epidemiologic de transmitere a virusului SARS-CoV-2 şi se va aplica în tot judeţul, inclusiv cetăţenilor care se află în tranzit.

Pentru protecţia gurii şi a nasului sunt acceptate atât măştile improvizate din materiale textile, de unică folosinţă sau reautilizabile, precum şi eşarfele.

Administratorii de spaţii comerciale sau orice alte spaţii în care populaţia are acces, precum şi conducătorii instituţiilor publice au obligaţia de a dispune măsurile necesare prin care să interzică accesul persoanelor care nu sunt protejate.

De asemenea, potrivit aceleiaşi hotărâri, operatorii de transport local, intrajudeţean şi interjudeţean de persoane, prin curse regulate sau curse speciale, au obligaţia de a nota datele de identificare (nume, prenume, adresa de domiciliu) ale persoanelor care urcă în autovehicul. Datele colectate vor fi puse, la cerere, la dispoziţia Direcţiei de Sănătate Publică sau a organelor de poliţie pentru efectuarea unor eventuale anchete epidemiologice în cazul transmiterii comunitare a virusului SARS-CoV-2.

Totodată, autorităţile administraţiei publice locale au obligaţia de a asigura spaţii special amenajate pentru carantină, în vederea cazării persoanelor care intră pe teritoriul României din zonele afectate de COVID-19.

În cazul în care autorităţile locale sunt în imposibilitatea de a asigura spaţii special amenajate pentru carantină, autorităţile administraţiei publice locale vor încheia cu prestatorii de servicii, precum şi cu orice alte centre de carantină desemnate la nivel local de către Direcţia de Sănătate Publică, contracte de prestări servicii pentru asigurarea tuturor serviciilor aferente carantinei, în condiţiile stabilite de H.G. nr. 201/18.03.2020, respectiv H.G. nr. 269/02.04.2020.

În situaţia epuizării locurilor deja stabilite pentru carantinarea persoanelor care vin din zonele cu transmitere comunitară extinsă afectate de COVID-19, se vor face demersuri pentru identificarea şi contractarea de noi spaţii corespunzător amenajate. În cazul refuzului proprietarului/administratorului spaţiului respectiv se va procedura la rechiziţionarea acestuia, în conformitate cu prevederile legale.

Toate aceste măsuri vor întra în vigoare începând din data de 7 aprilie 2020, ora 08:00.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...