Monden

Un proiect interesant pentru adolescenţi propus de Teatrul Anton Pann:

”Drama pentru toţi”, un proiect de scriere dramatică on-line

Dacă eşti adolescent şi ai între 14-18 ani, dacă îţi place teatru sau măcar ideea de teatru şi crezi că eşti bun la asta, atunci înscrie-te la ”Drama pentru toţi”, un proiect de scriere dramatică online. Asociaţia Frilensăr.ro în parteneriat cu Teatrul Anton Pann, anunţă lansarea proiectului ”Drama pentru toţi”, proiect cofinanţat de Adminstraţia Fondului Cultural Naţional. Înscrierea se face online, completând până pe 8 Aprilie la ora 21:00 următorul formular: https://forms.gle/RkDDGJvmRQHyDqsh6. Împreună cu minim 30 de adolescenţi din Constanţa, Ploieşti, Râmnicu Vâlcea, Suceava, Piatra Neamţ şi Sibiu, veţi vedea ce înseamnă dramaturgia şi cum ar putea să prindă viaţă.

Vor fi primi paşi în scrierea dramatică, iar aceşti primi paşi vor fi conduşi de traineri, şi vor alcătui un volum de piese de teatru scrise numai şi numai de adolescenţi. O serie de ateliere de scriere creativă şi scriere dramatică destinate adolescenţilor. Iniţial, ar fi trebuit ca întânirea să fie face-to-face, în toate cele şase teatre din ţară partenere, însă situaţia dificilă prin care trecem cu toţii ne-a împins în online. Nimic nu e imposibil, aşa că #stămcasă, şi ne scriem dramatic online.

Teatrul este mult mai mult faţă de ceea ce un spectator vede pe scenă. Teatru porneşte de la un gând, de la o idee. Iar acest prim gând, această primă idee, se transformă în dramaturgie, într-un scenariu, într-o piesă de teatru, baza oricărui spectacol de teatru. Cu traineri specializaţi veţi reuşi să faceţi primul proiect privind scrierea unui scenariu dramatic. Cei doi trainer sunt: Daniel Chirilă şi George Cocoş. Daniel Chirilă- A fondat platforma culturală Frilensăr în anul 2013, iar de atunci este managerul, dramaturgul şi regizorul acestei platforme. A jucat în spectacole de teatru regizate de Radu Afrim, Ion Sapdaru, Cătălin Cucu şi Amalia Olaru şi a colaborat cu regizori ca Andrea Gavriliu, Ştefan Lupu, Horia Suru şi Răzvan Mazilu. În prezent este regizor angajat al Teatrului Tineretului Piatra Neamţ.

George Cocoş - Ca dramaturg, s-a remarcat începând cu anul 2018 , fiind selecţionat pe lista scrută a Concursului de mono-drame de la Bacău, cu textul Şpagă. A câştigat 3 premii la Concursul de dramaturgie Dan Borcia, textele sale fiind montate la Teatrul Tineretului Piatra Neamţ cu textele (School ft cool, Jurrasic şi Legume). A fost unul din cei 5 rezidenţi ai Drama 5, un program special creat de Reactor de creaţie şi experiement Cluj pentru tinerii dramaturgi români.

Platforma culturală Frilensăr este de mai bine de 7 ani unul din cei mai importanţi producători teatrali independenţi din România, cu un repertoriu de peste 10 spectacole de teatru bazate pe dramaturgie proprie şi instrumente teatrale contemporane şi cu peste 20 de participari la cele mai importante festivaluri de profil din ţară.

”Drama pentru toţi”, un proiect de scriere dramatică online este co-finanţat de către Administraţia Fondului Cultural Naţional.Partenerii acestui proiect sunt: Teatrul de Stat Constanţa, Teatrul Tineretului Piatra Neamţ, Teatrul Matei Vişniec Suceava, Teatrul pentru copii şi tineret Gong Sibiu, Teatrul Toma Caragiu Ploieşti şi Teatrul Anton Pann Râmnicu Vâlcea. Reţineţi, înscrierea se face online, completând până pe 8 Aprilie la ora 21:00 următorul formular: https://forms.gle/RkDDGJvmRQHyDqsh6.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...