Economic

Institutul de Studii Financiare este alături de cei care şi-au pierdut locul de muncă datorită crizei economice şi sustine reconversia lor în intermediari de asigurări

Având în vedere situaţia de urgenţă, instituită prin Decretul Prezidenţial nr. 195/2020, publicat în Monitorul Oficial numărul 212 din data de 16.03.2020, Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară, la propunerea Institutului de Studii Financiare, a adoptat Decizia nr. 451/02.04.2020, prin care, se suspendă, până la data de 01.07.2020, plata taxei de examinare pentru pregătirea profesională iniţială.

Preşedintele ISF - domnul Călin Rangu:

“Institutul de Studii Financiare este solidar cu piaţa financiară nebancară în această perioadă de criză şi în acest sens a propus aprobării Consiliului ASF suspendarea pană pe data de 1 iulie 2020 a plăţii taxei de examinare aferentă examenului de pregătire profesională iniţială pentru accederea în piaţa asigurărilor. Astfel vom facilita accesul a noi specialişti, mai ales în această perioadă de criză, în domeniul asigurărilor. Avand în vedere că datorită situaţiei economice prin care trecem numărul persoanelor rămase fără un loc de muncă este de ordinul sutelor de mii, aceştia se pot reconverti ca intermediari de asigurări, o meserie care aduce multe satisfacţii, inclusiv financiare. Impactul financiar suportat de către ISF pentru a sprijini piaţa de asigurări se ridică la aproximativ 600.000 de lei. În acelasi timp pentru susţinerea profesioniştilor care activează în acest moment pe piaţă, validitatea certificatelor de competenţe profesionale care ar expira în această perioadă se prelungeşte cu 3 luni”.

Vicepreşedintele ISF - domnul Valentin Ionescu:

Având în vedere situaţia legată de impactul Covid-19, suspendarea cu 3 luni pentru plata taxelor de examinare ISF, coroborat cu prelungirea valabilităţii certificatelor care expirau în aceasta perioadă, reprezintă un demers normal, care ajută la reducerea presiunii pe costuri, pentru intermediarii în asigurări, şi nu numai, în aceste momente dificile.


Detalii aici: https://www.isf.ro/ro/anunt-privind-suspendarea-taxei-de-examinare-pentru-pregatirea-profesionala-initiala-1

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...