Actualitate

Acţiune a poliţiştilor în Municipiul Râmnicu Vâlcea

La data de 02 aprilie a.c., poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Râmnicu Vâlcea, alături de jandarmi, poliţişti locali şi militari au desfăşurat o acţiune pentru verificarea modului de respectare a reglementărilor legale instituite în această perioadă a stării de urgenţă.

Astfel, au fost constituite mai multe dispozitive de ordine şi siguranţă publică şi puncte de verificare, forţele de ordine acţionând pentru aplicarea măsurilor stabilite prin ordonanţele militare adoptate, scopul activităţilor fiind prevenirea şi limitarea răspândirii COVID-19, dar şi combaterea criminalităţii sub toate formele ei.

În urma activităţii desfăşurate au fost controlate 193 de persoane care erau prezente în spaţiul public şi 176 de autovehicule, fiind aplicate 57 de sancţiuni contravenţionale cu o valoare de peste 89.000 lei, pentru nerespectarea dispoziţiilor Ordonanţelor Militare.

Reamintim totodată faptul că, începând de astăzi, valoarea amenzilor ce pot fi aplicate de autorităţi va creşte, cuantumul fiind cuprins între 2.000 şi 20.000 de lei pentru persoane fizice, respectiv 10.000 şi 70.000 de lei, în cazul persoanelor juridice.

În plus, au fost introduse şi sancţiuni complementare pentru cei care nu respectă prevederile legale, după cum urmează:

-confiscarea bunurilor destinate, folosite sau rezultate din contravenţie;
-interzicerea accesului la respectivele bunuri, prin aplicarea sigiliului de către organele abilitate;
-suspendarea temporară a activităţii;
-desfiinţarea unor lucrări;
-refacerea unor amenajări.

Măsurile complementare de sancţiune vor fi aplicate în funcţie de natura şi gravitatea faptei.
De asemenea, vă reamintim că este esenţial să fim responsabili, să conştientizăm faptul că suntem parte dintr-o colectivitate, iar acţiunile noastre pot afecta comunitatea în care trăim.

Vă rugăm să rămâneţi în casă, pentru siguranţa dumneavoastră şi a celor din jur!

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...