Economic

Hidroelectrica donează 15 miliarde de lei vechi Spitalului judeţean de Urgenţă Vâlcea

Acţionariatul Hidroelectrica a aprobat luni, 30 martie, în cadrul unei şedinţe extraordinare, donarea sumei de 10.033.000 de lei la şapte şapte instituţii medicale, cu unităţi de primiri urgenţe.

Hidroelectrica a luat această hotărâre dată fiind situaţia de risc excepţional pentru sănătatea publică generată de răspândirea noului coronavirus, în contextul creşterii constante a numărului confirmat de persoane infectate pe teritoriul României.

”Sprijinirea spitalelor româneşti tocmai a devenit prioritatea numărul unu în politica de sponsorizări a Hidroelectrica. Vedem cu toţii în aceste momente nevoile stringente ale sistemului medical naţional, ale celor aflaţi în prima linie a luptei cu pandemia. Suntem alături de medici in efortul excepţional pe care îl fac pentru a-i vindeca pe cei bolnavi si a-i proteja pe cei vulnerabili. Am auzit chemarea în ajutor şi răspundem: ştim că e mare nevoie de echipamente de primă urgenţă, echipamente de protecţie, materiale de curăţare, echipamente sanitare, dezinfectanţi şi alte obiecte esenţiale folosite în scopul protejării pacienţilor şi al personalului. Este momentul să fim solidari. Doar uniţi într-un efort comun şi dând dovadă de responsabilitate ne putem întoarce cât mai curând la lumea pe care o ştiam, la normalul vieţii de zi cu zi”, a declarat Bogdan Badea, Preşedintele Directoratului Hidroelectrica.

Suma de peste 10,033 milioane de lei alocată acţiunilor de sponsorizare este repartizată unităţilor medicale după cum urmează:

- Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea - 1.500.000 lei
- Spitalul Clinic Judeţean Mureş - 1.033.000 lei
- Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş - 1.500.000 lei
- Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva - 1.500.000 lei
- Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu - 1.500.000 lei
- Spitalul Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin - 1.500.000 lei
- Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava - 1.500.000 lei

Decizia de sponsorizare, precum şi hotărârile privind alocările de sume au fost luate cu unanimitatea voturilor celor doi acţionari, statul român prin Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri şi Fondul Proprietatea.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...