Economic

AVICARVIL sărbătoreşte 12 ani de activitate pe piaţa agrozootehnică din România. Cu ajutorul oamenilor, pentru oameni!

Compania AVICARVIL a luat naştere în anul 2008, an în care a devenit parte din grupul Carmistin, crescând odată cu acesta. Pentru Avicarvil drumul a început odată cu preluarea platformei Oltchim – înfiinţată în 1978, una dintre cele mai mari platforme avicole din România, cu o experienţă vastă – de peste 30 de ani, în creşterea şi producţia de carne de pasăre.

Fermele deţinute de societate la momentul preluării acesteia au fost modernizate printr-un amplu program de investiţii, investiţii ce au început chiar în anul 2008, prin retehnologizarea fermelor, mărirea capacităţii de sacrificare a abatorului existent şi construcţia unei platforme logistice.

În anul 2019 a fost inaugurată a doua unitate de abatorizare pentru platforma avicolă din judeţul Gorj, cu o capacitate de 10 milioane de păsări/an, platformă ce a mărit capacitatea de producţie şi abatorizare la 20 de milioane de pui vii/an, comparativ cu 2 milioane de pui/an în 2008, la preluarea platformei.

Sistemul de creştere a puilor este unul complex, ce cuprinde popularea fermelor proprii cu pui de 1 zi, creşterea puilor până la vârsta de sacrificare, abatorizarea şi distribuţia produselor în reţeaua proprie de magazine, dar şi prin alte canale de distribuţie. Brandul sub care sunt comercializate produsele companiei este „LaProvincia”, brand care se regăseşte şi în cele 36 de magazine proprii din zona Olteniei.

Avicarvil deţine prima fermă de creştere a puilor din România care include producerea de energie verde. Puii sunt hrăniţi 100% cu furaje naturale şi sunt crescuţi în ferme izolate din punct de vedere al biosecurităţii, cu toate halele automate şi întregul climat computerizat. Astfel este asigurat un mediu sănătos de creştere ce respectă toate standardele impuse de Uniunea Europeană, privind bunăstarea animalelor.

În perioada următoare, Avicarvil continuă proiectele de investiţii pentru creşterea capacităţilor din ferme, până la sfârşitul anului 2020 finalizându-se lucrările pentru ferma Prundeni, care va genera o capacitate suplimentară de cca. 1,8 milioane de pui/an (creştere de cca. 10%). De asemenea, până la sfârşitul anului 2021, încă 60 de hale vor fi modernizate. Halele compun avicola Olt aflată în conservare de mai bine de 5 ani şi au fost achiziţionate anul trecut în baza unei tranzacţii de 1.6 mil. Euro. Modernizarea halelor va conduce la o creştere de capacitate de cca. 8.5 milioane de pui/an (peste 40% din capacitatea actuală).

„În cei 12 de ani de prezenţă în România am evoluat către un model de business dezvoltat, odată cu nevoile partenerilor şi cu dinamismul industriei în care acţionăm. În continuare, ne uităm spre viitor şi spre soluţii inovatoare în industria creşterii şi producţiei cărnii de pasăre, la bunele practici care au dat rezultate la nivel internaţional, într-un context similar cu cel al României. Astfel, susţinem un model de promovare a inovaţiei şi a acccesului fiecărei persoane la o hrană sănătoasă, produsă responsabil, într-o manieră transparentă”, a precizat Tiberiu Berbece, Director General Adjunct Grup Carmistin.

Toate acestea nu ar fi posibile fără echipa noastră de pofesionişti, care îşi aduce zilnic aportul la succesul Avicarvil. Compania a început cu un număr de 50 de angajaţi, ajungând în prezent la peste 1000 de angajaţi în zona Olteniei, devenind astfel un mare angajator în această zonă mai puţin dezvoltată din punct de vedere economic.

„Ne bucurăm să avem în echipă oameni care sunt alături de noi încă de la început, dar şi oameni noi, care aduc un suflu nou organizaţiei prin viziunea lor. Mulţumim întregii echipe Avicarvil, fără de care succesul companiei nu ar fi fost posibil. Fiecare membru al echipei, indiferent de poziţia sa în marea familie Avicarvil, aduce, prin efortul său, un plus de valoare companiei”, a declarat Tiberiu Berbece, Director General Adjunct Grup Carmistin.

Pentru anul 2020 Avicarvil pregăteşte şi o serie de proiecte cofinanţate de UNIUNEA EUROPEANĂ din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, menite să îmbunătăţească competenţele profesionale a unui număr de 182 de viitori absolvenţi din învăţământul secundar şi terţiar non-universitar (liceele tehnologice, şcoli profesionale şi/sau postliceale) din regiunile SV Oltenia şi Sud-Muntenia, cu domiciliul Regiunile mai puţin dezvoltate ale României, în vederea creşterii gradului lor de ocupare pe piaţa muncii într-un interval de 24 de luni. Cele două programe – „Profesioniştii de mâine, elevii de astăzi – PROMIT” şi „Accesul tinerilor la viitor – ACTIV”, vor intra în implementare la jumătatea acestui an.

„Oferim acestor elevi posibilitatea de a participa la sesiuni de informare, orientare şi consiliere profesională în sesiuni de consiliere individuală şi de grup, efectuarea unor stagii de practică în unităţile noastre de producţie, obţinând calificări de nivel 3 şi 4, precum şi obţinerea unui loc de muncă în cadrul Avicarvil la finalizarea studiilor. Este esenţial să ajutăm la formarea tinerelor generaţii şi să ajutăm la crearea de forţă de muncă specializată în domeniu”, a declarat Tiberiu Berbece, Director General Adjunct Grup Carmistin.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...